ALIMENT I EN MARTÍ SALES

– Dissabte 21 d’agost 2021 –

Presentació del llibre Aliment, de Martí Sales

Martí Sales ens presenta Aliment, una suma de gèneres i recursos literàris. Entre l’amor i la cuina, entre la lectura i les amistats detonants aterrava les troballes en entrades de diccionari de tota mena i llargada, i així es va anar fent Aliment, amb xup-xup i socarraet mentre casa nostra s’omplia de l’olor ancestral del pa enfornat.

El receptari de Martí Sales

Com tants altres de la seva generació, Martí Sales feia cuina de supervivència i plats senzills. L’amor, però, el va portar a elaborar menjars més treballats, entre el tradicionari català i l’exotisme de qui ha viatjat i s’ha nodrit molt i molt bé en altres països.

Amb tots aquests ingredients, Sales ha elaborat un diccionari que funciona com unes ‘Mil i una nits’, un compendi de relats plantejat des de l’amor per la narració però també per la cuina i l’escriptura. Ficcions, poemes, entrevistes, assaigs i biografies formen part d’aquest ‘Aliment’, que compta, a més, amb il·lustradors com Frederic Amat o Oriol Malet. (enllaç info betevé)

I per acompanyar-ho, comptarem amb una fira de productes gastronòmics de proximitat: Els embotits de Casa Enfruns, els formatges de la Judit, les tapes del Corpus i una finíssima sel·lecció de vins naturals i ecològics.