ALEXANDRAE + SANDRA MONTFORT

– Diumenge 1 d’agost 2021 – 19h – En Concert-

Alexandrae en concert

Reserves: Konventreserva@gmail.com

Gaudeamus Omnes és el primer disc del duet Alexandræ format per Elena Tarrats i Marc Vilajuana. El projecte barreja sons antics amb sons moderns minimalistes i principalment és un disc vocal.

Planteja un retorn a les arrels amb pulsió progressista. El disc està format per cinc cançons de composició pròpia, dues d’elles de llarga durada. Cada cançó parla de temes que consideren d’emergència per ser tractats: crisi climàtica, crisi migratòria, noves relacions i replantejament de la monogàmia, gestió de la mort i construcció de xarxes de cures.

Tot són composicions originals d’Elena Tarrats i Marc Vilajuana. Les lletres dels temes Amazing species, Mare videant i Gaudeamus omnes són texts traduïts al llatí que, al fer el canvi d’idioma, permeten viatjar per l’imaginari de la música antiga i transportar-nos fàcilment cap a aquella sonoritat.

El disc ha estat gravat entre una esglèsia i un estudi on s’han incorporat efectes electrònics a les veus i audios lo-fi (audios enregistrats amb el telèfon mòbil, per exemple) que contextualitzen cada cançó.

L’enregistrament, mescla i co-producció les signa Xavi Lloses i el mastering Ultramarinos.

La música només es publicarà en format digital a les principals plataformes per motius ecològics: no s’ha usat plàstic per a fabricar res. Als concerts en directe el públic podrà obtenir un llibret de paper reciclat i cosit a mà on es desenvolupa el recorregut conceptual del disc i on hi han col·laborat Roser Bosch (biòloga), Ousman Umar (emprenador social) i Paloma Gutierrez del Arroyo (especialista en música medieval).

Els disseny gràfic i d’art va a càrrec de Marina Colell (Graphitons) i les fotografies són d’Oriol Cervantes.

Instagram.com/alexandrae

 

Concert dins del Konvent Música 2021

Una selecció de propostes úniques i molt perfilades, que assenyalem amb totes les nostres forces.

Cartell: Joan.Manel