
– Dissabte 17 de juliol 2021 – 18h
AL RAS petit festival 2021
Dissabte 17 juliol 2021 – 18h – ART, NATURA I TERRITORI
Reserves: konventreserva@gmail.com
Com sempre el festival Al Ras vol ser un crit d’amor a l’art i la natura, un recordatori, una llavor i una trobada de persones que es disposen a gaudir d’una vetllada imprevista.
Enguany el punt de trobada serà de nou el Konvent de Cal Rosal, insistim en la importància de la puntualitat per a poder sortir plegades, fent una passejada d’uns 30 minuts fins arribar a l’indret (dins el terme municipal d’Olvan), on trobarem diverses propostes dels artistes convidats.
Aquest any seran amb nosaltres la companyia berguedana de teatre físic Tràfec-Teatre @trafecteatre , el poeta i veí de Gironella Jaume Molina , l’Aina Nuñez @ainacharneguita i la Carol Garcés que s’uneixen en aquesta ocasió per a crear des del cos en moviment, l’Arnau Obiols @arnauobiolscampi que fa una música exquisida i en Jordi Gonzalez @ecosatori amb les seves peces antropomòrfiques, i que durant aquest curs ha fet un taller de mascares amb les nenes i nens de l’escola d’Olvan, que esperem que vinguin a gaudir-ne! Ha estat la novetat d’aquest any, un treball amb la gent del territori, tota una oportunitat d’intercanvi que esperem que es repeteixi! Aprofitem per donar les gràcies a l’Ajuntament d’Olvan. @ajuntamentolvan
També hi serà a la fotografia l’Alicia Calle @aliciacalle888, una artista polifacètica establerta a Gironella i molt activa! I al vídeo Oriol Feliu @oriolfeliucalderer i Jordi Freixa, @col.lectiu_musicofoll, Musicofolls i fills de Prats i Berga que ens faran … immortals.
Que la força ens acompanyi!
L’amor cap a l’art del flamenco l’ha portat a navegar pel món de la radiofonia, el documental de creació, la pedagogia, l’afició penyistica, el tablao i l’espectacle.
Actualment combina les classes amb actuacions com bailaora solista tradicional o formant part de companyies de caràcter experimental com és LaboratoriA, amb la qual han mostrat el seu espectacle “Una mujer fue la causa” en més de 25 escenaris. Entre els seus projectes més interessants cal destacar el seu primer espectacle “Lejana y sola”, la direcció del muntatge coreogràfic de “El mal querer” de Rosalía, la participació en el Cicle L’Ull Partit organitzat per la Filmoteca de Catalunya, entre d’altres.
(foto Paula Jané)
@ainacharneguita
https://www.facebook.com/ainanr
Ballarina diplomada per l’Institut del teatre de Barcelona, en dansa Contemporània. Ha estudiat dansa Tradicional de la Índia, al sud del país. Ha treballat a Paris i França, amb Peter Goss i Cia KDanse i a Espanya i Catalunya en diversos projectes independents. Darrerament desenvolupa també el seu propi projecte de Dansa Mujeres”.
Actualment col·labora en diferents projectes Artístics com Ballarina i Coreògrafa i desenvolupa també treball artístic-pedagògic, en Instituts i a Ca l’Estruch, fàbrica de Creació.
Apassionada de la vida, mare i dona, sempre en la recerca constant de nous horitzons.
Jardiner de professió, forma part de la organització del Festival de Poesia de Gironella i col·laborador de l’espai Mans Enlaire la Poesia, de Radio Gironella.
Recitarà els seus poemes que no són més que humils pregaries absolutament ignorades, pels deus de les coses senzilles del dia a dia i totalment menyspreades pels deus extraordinaris que quan les senten des dels seu Olimp es peten de riure i en fan burla.
Té un vers que diu…
http://festivalpoesiagironella.simplesite.com/
@woodquete
Sota el nom de TOST (Microscopi, 2019) hi ha el darrer projecte en solitari d’Arnau Obiols. Una visió personal i contemporània de la música tradicional del Pirineu català. Una música filla dels boscos, dels arbres, dels moixons i de tot allò que ha arrelat i ressonat en aquestes muntanyes.
Un ritu sonor íntim. Un art primitiu i nou alhora.
Al Ras… “Probablement tocaré alguna percussió i cantaré, però potser serà tot el contrari, que encara no sé ben bé que és. El lloc ho dirà. Misteri i poesia. Ras i curt.”
(foto de Pedro Anguila)
@arnauobiolscampi
Companyia Berguedana de teatre físic, amb una trajectòria de més de 30 anys I amb una projecció internacionals que ha fet travessar fronteres I rebre un reconeixement merescut pel seu treball I especialment per la obra més representada de la companyia Assaig-T4.
Aquesta vegada porten un espectacle creat a partir del mite del Minotaure i del confinament degut a la pandèmia del Covid 19. “Tancats als nostres laberints, les nostres cel·les particulars on convivíem amb els nostres monstres…. Tots som minotaures, dins i fora dels murs visibles i invisibles. Lluitem per trobar i agafar-nos al fil de l’alliberament.”
Interpretació: Lydia Canals, Montse Grifoll i Aïda Zumajo
Dramatúrgia i direcció : Lydia Canals
Creació : Tràfec-Teatre
https://www.facebook.com/trafecteatre.teatre
@trafecteatre
El Jordi és un artista. Va estudiar disseny, il·lustració, cinema i filosofia… ha treballat de manera multidisciplinària i exposat a Espanya, Andorra i Polònia on va residir deu anys. El seu leitmotiv més comú sobre paper és el cos humà, que el desconstrueix i l’analitza, barrejant imatges d’inspiració científica amb qüestions metafísiques.
Des de fa uns anys va sentir una innegable fascinació pel land art. Des de llavors a fet intervencions a la platja o al bosc, trobant el seu propi llenguatge en escultures i instal·lacions de dimensions més grans en diferents espais de la geografia local. Els anys 17 i 19, va participar a la Biennal d’Andorra mostrant obres que resumeixen el seu interès pel sagrat i el ritual en relació amb els humans i la natura.
També imparteix tallers! i aquest curs amb l’escola d’Olvan van crear unes màscares amb elements naturals molt xules!
www.jordiglez.com