DOCUMENTAL / DEBAT

Dissabte 13/05/2017 –  19:00h

ABANDONAT ?

El dissabte dia 13 de maig, a les set de la tarda projectarem el documental Abandonat? de Julia Clay i Geppe Monrós i obrirem debat per tractar la temàtica dels espais en desús, la trasmutació d’aquests llocs i el futur d’aquests. Ho farem amb els realitzadors del documental que també tenen part del seu fons fotogràfic exposat a les parets del Konvent durant tot el mes de maig.

Interessant, necessari i gratuït! Veniu i digueu la vostra…
juliaclay.com / wasabandoned.com / geppemonros.com
http://www.konvent.cat/exposicio-maig-2017/
https://youtu.be/8AvyKdu22C4

 

AbaABANDONADO_Konvent_poster02ndonat?, de Julia Clay i Geppe Monrós.

El projecte Abandonat? reflexiona sobre el fet que res ni cap lloc està totalment abandonat, sinó que es troba a l’espera d’encaminar una nova vida. Explora noves formes de re-utilització d’espais a escala europea a través d’un viatge de tretze mesos i 39.000 quilòmetres per 24 països. D’aquest viatge en deriva una col·lecció fotogràfica documental així com una pel.lícula estrenada l’any 2013 que evoca la bellesa i les històries ocultes d’espais suposadament en desús. En aquesta exposició es mostra una petita selecció d’obra fotogràfica del viatge i també inclou una projecció debat de la pel.lícula amb els seus realitzadors. En aquest projecte uneixen la seva passió amb el seu desig de crear consciència sobre la necessitat de reciclar o de conservar molts d’aquests espais per ajudar a preservar el nostre medi ambient, singularitzar el nostre patrimoni cultural i reduir l’excessiu creixement urbà que s’està apoderant de gran part d’Europa.

Julia Clay i Geppe Monrós són el tàndem de viatge i companys de campervan mobilitzats per investigar i capturar la diversitat de llocs abandonats a Europa amb la finalitat de donar-lis una nova mirada. Julia Clay és una artista multidisciplinar d’origen britànic, amb més de 25 anys d’experiència en el disseny digital, la fotografia, la il·lustració, gràfics en moviment, producció i post-producció de cinema, així com en l’ensenyament de les arts visuals digitals i anglès. Geppe Monrós, pirinenc i hispano-francès, té una llarga trajectòria en matèries creatives com la direcció cinematogràfica, l’escriptura de guió, la fotografia, la producció de vídeos, i també en la supervisió creativa del funcionament d’equips executius.

DEBAT AMB DAVID FONT / RAMON SUBIRANA / ROSA CERAROLS.

Aquest dissabte a les set de la tarda es projectarà el documental Abandonat? (2013) de Julia Clay i Geppe Monrós amb una taula rodona posterior on ens hi acompanyaran els realitzadors, l’arquitecte Ramon Subirana, el polític David Font i la responsable de l’exposició Espai de llocs, Rosa Cerarols, que moderarà el debat.

Tant el documental que es presenta com gran part de l’obra fotogràfica exposada durant tot el mes de maig reflexiona sobre el fet que res ni cap lloc està totalment abandonat sinó que es troba a l’espera d’encaminar una nova vida en la contínua transformació del territori. Més enllà de mostrar la bellesa de la decadència també explora noves formes de re-utilització d’espais en el context europeu, explica algunes de les històries ocultes d’espais suposadament en desús i obre un debat al voltant de la necessitat de reciclar o conservar molts d’aquests espais per ajudar a preservar el nostre medi ambient, singularitzar el nostre patrimoni cultural i reduir l’excessiu creixement urbà que s’està apoderant de gran part d’Europa.

Des de Konvent ens reafirmem davant la defensa dels espais patrimonials i davant del canvi de normatives i l’evolució logica i natural.

A la taula rodona plantejarem obertament aquestes temàtiques en el nostre entorn més proper, el de les colònies industrials, comptant amb la opinió del públic, experts i polítics amb la intenció de repensar el nostre lloc i també el nostre futur.

Acte obert a tothom i gratuït.