BARRIO POPULO (França)

Dimecres 26 octubre 2016  – 19:30h – 5€

                    Quan s’acaba la infància la imaginació s’evapora en topar directe amb la realitat. Però en el cas de Barrio Populo, és el somni el que manté el contacte amb allò suposadament real. Son joves adults que avui realitzen el seu desig més profund: viure l’aventura musical com la seva activitat principal. Una aventura en la que hi participen 11 persones, més de 600 concerts i dos àlbums molt ben acollits per la crítica.  També es tracta d’un repte artístic, d’una evolució eminentment atrevida, que passa per una autoorganització que els dota de preuada independència. Busquen la bellesa a través d’alliberament de tota tensió que pugui existir.

El seu tercer àlbum, La geografia de l’atzar, ha sortit a la llum aquest passat 14 d’octubre. Realitzat d’una manera molt més relaxada, amb gravacions paral·leles de bateria, baix, guitarra i piano, fa que aquest disc soni sincerament real. L’energia apareix de forma natural, sense sofisticacions, la veu i els instruments de metall dominen, sense caure en els arranjaments d’estudi. El resultat musical és la materialització de la vena artística del grup, que alterna el rock més pur amb el pop més profund i sensible.

En les lletres, la lleugeresa de les paraules s’equilibra amb la força dels temes tractats. El rock és quelcom literari, però les paraules mariden a la perfecció amb la música. L’enigmàtic nom de l’àlbum ressona en molts dels noms (Cuba, Dunkerque, Venise, Corps fous) que l’atzar es revela com a lloc d’inspiració. Altres temes (Dan’, Grand frère, Factrice, Amour libre) tenen relació amb la narració de buscar l’essència de l’emoció. Amb la voluntat d’apropiació de la llengua, la revolta es canta en C’est comme ça, Souvenirs d’un humain… En aquests casos la poesia inclou una voluntat d’alliberament. L’amor transpira en cada una de les paraules, com una necessitat personal que evidencia el caràcter fortament poètic de l’existència. Barrio Populo presenta 12 nous temes, sincers i inspiradors, on la maduresa i el ritme sembla ser d’allò més assertiu.

Web     Facebook    Soundcloud 

IMATGES DEL CONCERT AL KONVENT:

img_8842 img_8843 img_8844 img_8845 img_8846 img_8847 img_8852 img_8853 img_8854 img_8855 img_8856 img_8857 img_8858 img_8859 img_8860 img_8861