CINEMES LOLA

LA LLEGENDA DEL TEMPS – ISAKI LACUESTA

 18 AGOST 2018 – 18:00h 

 

 

 

 

LA LLEGENDA DEL TEMPS

Presentarà la pel·lícula el productor Paco Poch, que també ens acompanyarà en el col·loqui al final del la projecció.

 

Isra és un nen gitano que, després de la mort del seu pare, ja mai podrà cantar malgrat pertànyer a una tradició de cantores, i que viu somiant amb poder viatjar algun dia lluny de la Illa en la que va néixer. Per la seva part, Makiko, viatja fins a la Illa per a tractar d’assimilar una tradició i una forma d’entendre la vida que li són alienes, i amb les quals espera poder afrontar les emocions inexpressables que li desperta la malaltia del seu pare. Dos personatges que, encara que no ho saben, estan en ple trànsit, a punt de convertir-se en unes altres persones.

Isaki Lacuesta -director de la prestigiosa Cravan vs Cravan-, que varem veure fa pocs dies al Konvent, s’endinsa dins l’univers de la figura del llegendari Camarón.

“La llegenda del temps” són dues pel·lícules en una, dues històries amb nombrosos vincles i amalgames que provoquen que es donin suport l’una a l’altra en un lloc comú: l’illa gaditana de San Fernando.

El retrat de dues persones a través dels seus sentiments: Isra no canta perquè no sent el que ha d’expressar i Makiko vol cantar per expressar el que sent.
Bella fins fer-the saltar les llàgrimes. Una gran pel-lícula !!!

 

Dissabte 18 d’agost 2018 – 18:00h 

“La llejenda del temps”
Any: 2006
Durada:115 min´
Guió i director: Isaki Lacuesta

Guió i Direció: Isaki Lacuesta
Producció ejecutiva: Paco Poch
Productora : Mallerich Films
Gènere: Documental /Flamenc

 

 

 

 

 

PACO POCH

Paco Poch, director del Màster en Producció de Llargmetratges per a Cinema i Televisió, que s’iniciarà el proper mes d’octubre.

El Mundo defineix a Paco Poch com un romàntic sense remei. “Quan a Paco Poch alguna cosa li toca la fibra o li arriba, intenta participar
en el projecte com sigui”. La seva passió pel cinema va començar en l’adolescència i des de llavors, viu tots els seus projectes amb la mateixa il·lusió.

Les formes de veure cinema han canviat. El públic del cinema d’autor no ha disminuït dràsticament però segons Poch no hi ha cap fórmula escrita. En relació a l’explosió d’internet, opina que arribarà un moment en què els grans servidors com Google comprin totes les pel·lícules. Al llarg de la seva trajectòria professional, ha produït diversos llargmetratges i documentals televisius, La senyorade Jordi Cadena, Innisfreede José Luís Guerín, Gaudí de Manuel Huerga, Cravan vs Cravan i La llegenda del temps d’Isaki Lacuesta i Caracremada de Lluís Galter, un dels seus últims descobriments. Caracremada es va estrenar a Venècia i va guanyar el primer premi en el festival austríac Crossing Europe.

La seva última pel·lícula Le Père de mes enfants, dirigida per Mian Hansen-Love, va arribar a les pantalles espanyoles el passat mes de maig. Aquesta pel·lícula es basa en la història real d’Humbert Balsan, actor i productor francès amb més de 25 anys d’experiència, fins que va decidir acabar en la seva vida l’any 2005. “Em va interessar molt aquesta dicotomia a la qual ens enfrontem tots en la vida, i també els productors: manem sobre les coses o són les coses que manen en nosaltres? Decidim o és la inèrcia de les coses la que ens arrossega? De vegades, el que pregunta és el que més sap. Almenys, Balsan va decidir”, reflexiona Poch.

Article extret de:El Mundo (Ed. Catalunya) Tendencias.

Pacopoch.cat