Divendres 19/05/2017 – 20h

LA VIDA DE BRIAN

Konvent respirarà cine cada divendres
L’atmosfera que omplirà el Konvent a partir d’aquest divendres 19 de maig i successius estarà impregnada d’una essència diferent. La primavera, sí, l’art i la cultura, però també un dels seus vehicles a vegades oblidats i transvestits: el cinema. Per això, Konvent iniciarà una nova aposta audiovisual, basada en l’aprenantatge i l’entreteniment, a partir de la qual cada setmana es projectaran pel·lícules que trenquin amb la indiferència i la prostitució de la indústria audiovisual, per convidar el públic a anar, si escau, una mica més enllà.
Una selecció de Lola Besses, que s’inaugurarà amb el clàssic de Monty Python “La vida de Brian” a les 20.00 hores. Un film trencador i atrevit que el 1979 va aconseguir capgirar tots els esquemes i que, avui dia, continua sent referència obligada per haver canviat la història del cine. A partir d’aquesta, la llista de projeccions intercalarà films clàssics, emblemàtics o moderns, alguns d’èxit i altres fracassats, buscant sempre un codi de sorpresa, reflexió i lliure interpretació. “Buscarem pel·lícules que no deixin indiferent, que facin que la gent es pregunti el per què”, ha explicat Lola Besses.
Tot un seguit de pel·lícules particulars, pensades, repensades i escollides al mil·límetre, a través de les quals es farà balanç d’un art que, segons considera, es troba en “bon estat de salut”, malgrat el mar de brossa que sovint l’envolta.
Lola Besses ha estat, durant tota la seva vida, fortament vinculada al món del cinema i l’audiovisual. Als anys setanta va començar a treballar amb el director de cine Pere Portabella, va crear l’Institut de Cine Català i va tirar endavant diversos muntatges i storyboards publicitaris. Al llarg dels anys, les pel·lícules i la passió pel cinema han ocupat la seva vida, convertint-se en un dels referents berguedans en aquest àmbit, malgrat voler-ho viure des de la rereguarda.