XAVIER ALDEKOA + SAMUEL ARANDA

Dissabte 3 d’agost 2019 – 20:00h

 

XAVIER ALDEKOA – Xerrada

Dissabte 3 d’agost 2019 – 20H

Konvent

Xavier Aldekoa i Samuel Aranda (Aldekoa parlarà del seu nou llibre Indestructibles )

Xavier Aldekoa (Barcelona, 24 d’abril de 1981) és un periodista català, especialitzat en temes africans. És un dels cofundadors de la Revista 5w, i de la productora social independent Muzungu, i treballa com a corresponsal africà per La Vanguardia i per a altres mitjans.

Llicenciat en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb poc més de vint anys, Aldekoa va viatjar per primera vegada al continent i poc després es va establir a Johanesburg. En els últims anys ha cobert múltiples conflictes i temes socials a Somàlia, Sierra Leone, RD Congo, Angola, Sudan del Sud, Mali i més de 35 països africans. Des de l’any 2009 és corresponsal de La Vanguardia a l’Àfrica i realitza reportatges de televisió per a diferents mitjans. Al novembre de 2014 va publicar el seu primer llibre, Océano África (Editorial Península). El desembre del 2016 va guanyar el I premi Revbela de Comunicació, atorgat per la fundació Araganuey de Santiago de Compostel·la.

Indestructibles

Editorial: Columna Edicions
Col·lecció: NO FICCIÓ COLUMNA
Traductor: Mercè Ubach Dorca | Núria Garcia Caldés

Les experiències de diversos nens i nenes fills del continent més pobre del món vistes i analitzades pel
gran expert català en Àfrica Xavier Aldekoa.

Sinopsi de Indestructibles:

Àfrica és el continent del futur. En el continent africà, la regió on neixen més infants de tot el planeta, milers de criatures es veuen exposades cada any a situacions traumàtiques. La guerra, l’extremisme, l’abús, la pobresa o els efectes del canvi climàtic són alguns dels problemes que afecten milions de nens africans. Aquest llibre explica la història de desenes d’africans d’una vintena de països que han patit dificultats i fins i tot situacions traumàtiques però que, gràcies al seu esforç i perseverança, aconsegueixen tirar endavant. En poques paraules: posar nom i cognoms als protagonistes però també parlar del seu passat i del seu futur per subratllar-ne la dignitat. Les seves experiències personals serveixen també de vehicle per entrar a la història, la política i la cultura del continent i saber una mica més de les causes i les conseqüències de les diverses realitats africanes.

Xavieraldekoa.net