Presentació llibre LA PASSIÓ SEGONS PEPE SALES, de Pepe Sales

4 maig 2019 – A partir de les 20h

 

Presentació llibre 

LA PASSIÓ SEGONS PEPE SALES, de Pepe Sales

Deu anys després de Sense re, sense remei LaBreu publica una edició ampliada del volum amb una extensa mostra de la seva pintura i un evocador pròleg de Lulú Martorell i l’edició de les seves “Cançons d’amor i droga”, els diaris, correspondència i apunts de Sales.

Intervindrà:

JOAN SALES (Germà d’en Pepe Sales)

MARTÍ SALES (Nebot d’en Pepe Sales)

LABREU EDICIONS (Responsables i culpables de la reedició)

DAVID CASTILLO (Poeta, escriptor, i crític literari)

 

CONCERT DE PIANO:   VÍCTOR BOCANEGRA 

Títol_ La passió segons Pepe Sales
Autor_ Pepe Sales
Pròleg_ Lulú Martorell
Col·lecció_ alabatre, 97
Pàgs_ 240
PVP_ 18 €
ISBN_  978-84-949702-6-9

LA BREU EDICIONS

Cartell: Joan Manel

 

MARTÍ SALES

És un escriptor, traductor i músic. Llicenciat en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat de Barcelona, és fill de l’escriptor i editor Francesc Sales i de la il·lustradora i traductora Eulàlia Sariola.En el camp literari es va donar a conèixer amb el poemari Huckleberry Finn que li va valer el premi Vila de Lloseta de poesia, 2005.Amb Dies feliços a la presó es va endinsar en el camp de la narrativa, i va rebre molt bones crítiques.El 2012 va publicar Ara és el moment, que se centra en l’escena musical independent de Catalunya.Com a músic ha estat cantant i guitarrista del grup de punk Els Surfing Sirles, que ha publicat els treballs discogràfics en el segell Bankrobber. El grup es va dissoldre el 2013 arran de la mort del guitarrista Uri Caballero, i van anunciar que no farien més concerts ni concedirien entrevistes.El 2013 va formar, juntament amb Maria Rodés i Ramón Rodríguez, un projecte paral·lel que va debutar amb el disc Convergència i Unió;però es van separar després de la gira de presentació. El 2016 va publicar La cremallera, un poema de 700 versos en homenatge a Uri Caballero, escrit en un format de poesia narrativa, a l’estil de ‘El comte Arnau’, de Josep Maria de Sagarra.

 

DAVID CASTILLO

Va néixer al barri barceloní del Poblenou, però com patia d’asma a l’edat de dos anys, la seva mare, aconsellada pel metge de família, va decidir traslladar-se a Vallcarca, un barri que Castillo es recorda com «un lloc apartat del progrés, colonitzat per barraques».

Va començar a destacar com a poeta la dècada dels anys 1970 amb publicacions clandestines i contraculturals, tot i que la seva primera obra publicada, tota una declaració de principis, va ser la biografia de Bob Dylan, l’any 1992. Tres anys abans havia estat l’antòleg de Ser del segle, que va reunir les principals veus de la generació dels 80. El van seguir una sèrie de poemaris entre els quals destaca Game over, amb què va guanyar el premi Carles Riba. A continuació va iniciar una etapa com a prosista amb novel·les com El cel de l’infern i No miris enrere, amb bons resultats entre crítica i lectors. La primera va guanyar el premi Crexells a la millor novel·la catalana del 1999. La segona, el premi Sant Jordi del 2001. Ha obtingut tres premis Atlàntida de periodisme i a una antologia de la seva obra poètica a l’italià se li va atorgar el premi Internacional Tratti al millor poeta estranger. Ha sigut organitzador de diferents cicles poètics i fundador i director de la Setmana de la Poesia de Barcelona des del 1997.

D’altra banda, publica articles i ressenyes literàries gairebé des dels seus inicis. Des de 1989 dirigeix el suplement de cultura d’El Punt Avui. Va ser director durant huit anys de la revista Lletra de canvi i ha estat cinc anys professor de la Universitat Autònoma de Barcelona. Amb el jove poeta Marc Sardà va publicar el llibre Conversaciones con Pepín Bello, que va tenir una gran repercussió crítica.