FORMACIÓ TRAPEZI

Del 27 a l’1 de juliol 2018 

 

NUCLI FORMATIU CIRC:

DEL 27 A l’1 DE JULIOL 2018

KONVENT

TRAPEZI INTENSIU

A càrrec de d’Oriol Escursell i Arnau Andreu

 

Què passa quan el trapezi és una prolongació del sòl i no hi ha diferència entre aquest i l’aire?

Quan caminar, estar, ballar, caure, pot passar en qualsevol estat, lloc i temps. Llavors, el trapezi perd la seva identitat com a element, el joc creix i no hi ha cap regla ni forma correcta.

Què passa quan el cos no pot pensar, i és l’instint el que actua? la única regla és estar.

Com aconseguir aquest estar en escena? Quins són els jocs on això pot passar? Tornarem una altra vegada a l’estat físic on resideix l’ésser animal, l’instint i la intuïció.

 

L’Oriol i l’Arnau ens ofereixen una proposta intensiva de trapezi de 5 hores diàries, dividides en: escalfament, base tècnica i dinàmics i suspensió. Durant el curs es treballaran diferents acrobàcies damunt del trapezi, així com la preparació física adequada per tal de realitzar-les. Tenint en compte dos elements claus de la acrobàcia aèria com són els fuetes, per tal d’optimitzar la tècnica acrobàtica, i els moments de suspensió. A poc a poc s’aniran introduint moviments acrobàtics, des dels bàsics fins els més complexos. Sortides de corbes, passar de cordes a barra, mig girs, sisós, fuetes dinàmics, etc.

 

Arnau Andreu va descobrir el trapezi a l’edat de 22 anys. Un amiga el va convidar a provar una classe de trapezi i a partir d’aquest moment la vida de l’Arnau va canviar de rumb. Un cop acabada la carrera d’Educació Social i després de treballar durant més de dos anys en centres de menors, l’Arnau decideix fer les proves d’accés a l’escola de circ Rogelio Rivel de Barcelona, posant el focus en el que fins llavors havia sigut un hobby. Un cop acabada l’escola preparatòria, l’Arnau va  ser acceptat a la Universitat de Codarts de Rotterdam, on es va graduar en l’especialitat de trapezi.

Membre fundador de la cia Collective Penguins de Rotterdam, membre de la cia Du’K’to, també treballa amb la cia francesa L’Éolienne i és professor de l’escola de circ La Pèrgola de la Gleva. L’Arnau treballa l’acrobàcia sobre el trapezi, desenvolupant una tècnica que permeti l’aprenentatge segur, pas a pas, d’elements dinàmics sobre l’aparell.

 

 

 

 

Oriol Escursell Domènech s’inicia en el món del circ amb el grup Escarabellos als 17 anys. Es diploma en Fisioteràpia el 2008 i més tard s’especialitza en fisioteràpia en arts escèniques a CPAE.

No és fins al 2009 que decideix dedicar-se plenament al circ i viatja a Buenos Aires durant un any per fer classes de trapezi i dansa principalment, al IUNA, Circo Criollo i Circo del Aire. En retornar entra a l’escola de dansa Anna Maleras fins que el 2010 ingressa a la Scuola di Circo Contemporaneo Flic a Torino on s’especialitzarà en trapezi fix en la promoció 2010/12.

Retorna a Barcelona on participarà en Nusos de Dansa i Circ (Ateneu de 9 Barris) i col·laborarà amb el G.Bistaki pel festival d’Aurillac; més tard durà a terme How to Fall, un procés d’investigació i creació amb el trapezista Cohdi Harrell que els portarà fins a Nuevo Mexico.

Cofundador el 2013 de la companyia Suitcase Circus per la difusió del circ a través de cursos i tallers.

Continua la seva formació en dansa en classes a PARTS, Deltebre dansa, Dansecentrumjette, Charleroi danse i Garage29 (Bruxelles), Nun Art i la Caldera. L’any 2015 participa com a ballarí amb elvideodansa1714 (drigitperCligbcn), El Banquet (Laura Vilar i Miquel Barcelona), el videoclip Not there de Nacho Melús, com actor en l’obra No feu bromes en l’amor (TNC), i en The show must go on, (Jérome Bel al Mercat de les Flors), estrena Nullpunkt., a la Fira Trapezi de Reus gràcies a una coproducció conjunta de la Central del Circ amb la Fira Trapezi Reus.

El 2016 col·labora amb Panorma Dance Theater (Suiza), amb el projecte Creatures de Vanessa Cook (Suiza), és seleccionat també pel projecte Balla’m un llibre de l’APDC amb la peça Ay de mi, i participa en el Circus Tracks#1- meeting the unknown al Toihaus de Salzburg (Austria).

Aquest 2017 ha estrenat NAQBA. L’últim vals, la seva primera peça de gran format estrenada dins el FesticAM 2017, dins la firma d’ULTIM VALS, i EgurRa amb la que guanya el premi Delfi Colome, ha dirigit també la peça Möbius per Cobosmika Seeds juntament amb Miquel Barcelona.

Nominat com a artista emergent als Premis Zirkòlika els anys 2015 i 2016.

Ultimvals.com

 

T

 

 

 

Horaris del taller:

De dimecres a dissabte: 10 a 12.30h i de 17 a 19.30h

Diumenge: 9 a 14h

Opció de pensió completa i allotjament

 

Inscripcions i més informació:

formaciokonvent@gmail.com

646294350

http://konventzero.com