BRU FERRI – En concert –

Dijous 15 de juny 2023 – 19:30h – Davant església Cal Rosal – 

BRU FERRI en concert

(Inauguració TRANSFORMAR UN POBLE A PARTIR DE LA PRÒPIA IDENTITAT)

Bru Ferri és músic – pianista, compositor, cantant i improvisador – i artista multidisciplinar pel que fa a arts escèniques i audiovisuals. Forma part del’equip del reconegut centre cultural i artístic Konvent.

Format amb piano jazz, piano clàssic, cant jazz, cant líric composició i improvisació a Barcelona (Conservatori Superior del Liceu i Taller de Músics). Graduat en Piano Jazz pel Conservatori Superior del Liceu (2020).

En actiu als escenaris des del 2012, forma part de nombrosos projectes actius a nivell nacional i internacional: Neus Borrell i Bru Ferri, Cia. Insectotròpics, Dulce Rebeca, Els Senyora, OUTKID, Cia. Sim Salabim. A part de formar part de projectes musicals també té experiència a l’escenari com a pianista, cantant, compositor, actor i ballarí en produccions teatrals: “Prostitución” d’Andrés Lima, “Orpheus” de Cia. Insectotròpics o “Viatge d’hivern” de Magda Puyo, entre d’altres.

Actualment està presentant el seu nou doble àlbum que barreja lletres pròpies amb poesies de Federico García Lorca amb una aproximació al flamenc fusió des de la cançó: Canciones de camastro y cuna / Primeros veranos de Lorca. A trio amb Marc Miralta, Juan Pastor, a piano solo i veu i amb col·laboracions de Silvia Pérez Cruz a la veu i al bombo legüero i Fran Ramos al saxo soprano. Es va gravar als estudis de Casa Murada, Estudis Ground i Medusa i es va mesclar als estudis d’Umbilical a São Paulo. Es publicarà el proper 16 de juny pel segell Umbilical Records (S. Paulo).

El seu estil, difícil d’etiquetar, està influenciat per compositors impressionistes i minimalistes, el flamenc, la música popular, el jazz i la música electrònica, amb una llarga investigació a través de  la poesia musicada. Als seus àlbums ha musicat a poetes i poetesses com Blanca Llum Vidal, Federico García Lorca, Oriol Sauleda, Maria Mercè Marçal, Pepe Sales entre d’altres. Ha publicat tres àlbums, un en solitari i dos amb la formació Neus Borrell i Bru Ferri. Tots els temes d’aquests discos són composicions seves.

LP amb Neus Borrell & Bru Ferri: Llibretes i Orogènesis (2021)
El primer LP, de 12 temes originals: Bru Ferri (2019)
EP amb Neus Borrell & Bru Ferri: Llibretes de Pepe Sales (2019)

Fotos: Laura Ortega i Rai Molinari