ARTS ESCÈNIQUES FESTIVAL TURBINA

Festival d’Arts Escèniques

– Colònia Vidal –

14 15 i 16 de setembre 2018 

 
 
 

 

 

Tercera edició de TURBINA Festival Arts Escèniques que tindrà lloc a Cal Vidal (Berguedà). Teatre, performance, dansa contemporània, acció, música, circ… Un cap de setmana per gaudir d’espectacles al vell mig d’una colònia industrial.

 

 

Cartell: Gerard Vilardaga

 

COLÒNIA VIDAL 14 15 16 de setembre 2018 

 

TURBINA va néixer l’any 2016 amb l’objectiu de propiciar la creació i difusió de les arts escèniques a la comarca del Berguedà. Un festival que concentra diferents projectes de teatre, performance, música, exposicions, work in progres, activitats formatives i gastronomia.

TURBINA vol sumar aquesta creació artística amb la utilització d’espais culturals no convencionals. Elements de la Colònia Vidal esdevindran escenaris naturals, dotant d’ús un patrimoni industrial de gran valor per al territori.

TURBINA se celebra, de nou, durant un cap de setmana del mes de juliol, amb l’objectiu de consolidar-se com a proposta cultural de l’estiu berguedà. El Festival vol seguir focalitzant els seus esforços en dues direccions: la promoció artística de propostes variades i emergents i l’accessibilitat del públic berguedà al panorama de les arts escèniques actuals.

Adreçat a tots els públics i amb programació diürna i nocturna, TURBINA l’organitzen conjuntament Konvent i el Museu de la Colònia Vidal, en col·laboració per a aprofitar les virtuts de dues iniciatives culturals tan diferents.

La Colònia Vidal, també coneguda com a Cal Vidal, és una antiga colònia tèxtil concebuda com un nucli autosuficient, amb habitatges per als obrers, església, escola, etc. a la riba del riu Llobregat, en el municipi berguedà de Puig-reig. Està inclosa en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya i en el catàleg de les 116 icones turístiques de Catalunya.

EDICIÓ 2017

EDICIÓ 2016