AL RAS petit festival

– Dissabte 17 de juliol 2021 – 18h

AL RAS petit festival 2021

Dissabte 17 juliol 2021 – 18h – ART, NATURA I TERRITORI

Reserves: konventreserva@gmail.com

Com sempre el festival Al Ras vol ser un crit d’amor a l’art i la natura, un recordatori, una llavor i una trobada de persones que es disposen a gaudir d’una vetllada imprevista.

Enguany el punt de trobada serà de nou el Konvent de Cal Rosal, insistim en la importància de la puntualitat per a poder sortir plegades, fent una passejada d’uns 30 minuts fins arribar a l’indret (dins el terme municipal d’Olvan), on trobarem diverses propostes dels artistes convidats.

Aquest any seran amb nosaltres la companyia berguedana de teatre físic Tràfec-Teatre @trafecteatre  , el poeta i veí de Gironella Jaume Molina , l’Aina Nuñez @ainacharneguita i la Carol Garcés que s’uneixen en aquesta ocasió per a crear des del cos en moviment, l’Arnau Obiols @arnauobiolscampi  que fa una música exquisida i en Jordi Gonzalez @ecosatori amb les seves peces antropomòrfiques,  i que durant aquest curs ha fet un taller de mascares amb les nenes i nens de l’escola d’Olvan, que esperem que vinguin a gaudir-ne! Ha estat la novetat d’aquest any, un treball amb la gent del territori, tota una oportunitat d’intercanvi que esperem que es repeteixi! Aprofitem per donar les gràcies a l’Ajuntament d’Olvan. @ajuntamentolvan

També hi serà a la fotografia l’Alicia Calle @aliciacalle888, una artista polifacètica establerta a Gironella i molt activa! I al vídeo Oriol Feliu @oriolfeliucalderer i Jordi Freixa, @col.lectiu_musicofoll, Musicofolls i fills de Prats i Berga que ens faran … immortals.

Que la força ens acompanyi!

 

 

Aina Nuñez Aina Núñez

L’amor cap a l’art del flamenco l’ha portat a navegar pel món de la radiofonia, el documental de creació, la pedagogia, l’afició penyistica, el tablao i l’espectacle.

Actualment combina les classes amb actuacions com bailaora solista tradicional o formant part de companyies de caràcter experimental com és LaboratoriA, amb la qual han mostrat el seu espectacle “Una mujer fue la causa” en més de 25 escenaris.  Entre els seus projectes més interessants cal destacar el seu primer espectacle “Lejana y sola”, la direcció del muntatge coreogràfic de “El mal querer” de Rosalía, la participació en el Cicle L’Ull Partit organitzat per la Filmoteca de Catalunya, entre d’altres.

(foto Paula Jané)

@ainacharneguita

https://www.facebook.com/ainanr

 

Carolina Garcés Pellejero

Ballarina diplomada per l’Institut del teatre de Barcelona, en dansa Contemporània. Ha estudiat dansa Tradicional de la Índia, al sud del país. Ha treballat a Paris i França, amb Peter Goss i Cia KDanse i a Espanya i Catalunya en diversos projectes independents. Darrerament desenvolupa també el seu propi projecte de Dansa Mujeres”.

Actualment col·labora en diferents projectes Artístics com Ballarina i Coreògrafa i desenvolupa també treball artístic-pedagògic, en Instituts i a Ca l’Estruch, fàbrica de Creació.

Apassionada de la vida, mare i dona, sempre en la recerca constant de nous horitzons.

 

JAUME MOLINA

Jardiner de professió, forma part de la organització del Festival de Poesia de Gironella i col·laborador de l’espai Mans Enlaire la Poesia, de Ràdio Gironella.

Recitarà els seus poemes que no són més que humils pregàries absolutament ignorades, pels déus de les coses senzilles del dia a dia i totalment menyspreades  pels déus extraordinaris que quan les senten  des dels seu Olimp es peten de riure i en fan burla.

Té un vers que diu…

http://festivalpoesiagironella.simplesite.com/

@woodquete

 

ARNAU OBIOLS

Sota el nom de TOST (Microscopi, 2019) hi ha el darrer projecte en solitari d’Arnau Obiols. Una visió personal i contemporània de la música tradicional del Pirineu català. Una música filla dels boscos, dels arbres, dels moixons i de tot allò que ha arrelat i ressonat en aquestes muntanyes.

Un ritu sonor íntim. Un art primitiu i nou alhora.

Al Ras… “Probablement tocaré alguna percussió i cantaré, però potser serà tot el contrari, que encara no sé ben bé que és. El lloc ho dirà. Misteri i poesia. Ras i curt.”

(foto de Pedro Anguila)

https://arnauobiols.com/

@arnauobiolscampi

 

TRAFEC TEATRE: CEL-LES

Companyia Berguedana de teatre físic, amb una trajectòria de més de 30 anys I amb una projecció internacionals que ha fet travessar fronteres I rebre un reconeixement merescut pel seu treball I especialment per la obra més representada de la companyia Assaig-T4.

Aquesta vegada porten un espectacle creat a partir del mite del Minotaure i del confinament degut a la pandèmia del Covid 19. “Tancats als nostres laberints, les nostres cel·les particulars on convivíem amb els nostres monstres…. Tots som minotaures, dins i fora dels murs visibles i invisibles. Lluitem per trobar i agafar-nos al fil de l’alliberament.”

Interpretació: Lydia Canals, Montse Grifoll i Aïda Zumajo

Dramatúrgia i direcció : Lydia Canals

Creació : Tràfec-Teatre

 

https://www.facebook.com/trafecteatre.teatre

@trafecteatre

 

JORDI GONZALEZ CASTELLÓ

El Jordi és un artista. Va estudiar disseny, il·lustració, cinema i filosofia… ha treballat de manera multidisciplinària i exposat a Espanya, Andorra i Polònia on va residir deu anys. El seu leitmotiv més comú sobre paper és el cos humà, que el desconstrueix i l’analitza, barrejant imatges d’inspiració científica amb qüestions metafísiques.

Des de fa uns anys va sentir una innegable fascinació pel land art. Des de llavors a fet intervencions a la platja o al bosc, trobant el seu propi llenguatge en escultures i instal·lacions de dimensions més grans en diferents espais de la geografia local. Els anys 17 i 19, va participar a la Biennal d’Andorra mostrant obres que resumeixen el seu interès pel sagrat i el ritual en relació amb els humans i la natura.

També imparteix tallers! i aquest curs amb l’escola d’Olvan van crear unes màscares amb elements naturals molt xules!

www.jordiglez.com

@ecosatori

El 17 de juliol a les 18h de la tarda des del Konvent de Cal Rosal, 
sortirem, a peu,  en comitiva per passejar fins a l’espai de la setena edició de 
Al Ras petit Festival. 
Ens acostarem a un indret proper, però sense desvetllar,  enmig de la natura al terme municipal d’Olvan; on gaudirem d’un vespre d’instal·lacions artístiques,  poesia, escultura, dansa, teatre i música sense endollar, a viva veu.

Al Ras és un festival cultural planer amb la natura com a principal protagonista per posar en valor i donar a conèixer el nostre patrimoni i el seu entorn a través del binomi cultura-natura. 

La convocatòria aplega artistes de diferents disciplines que realitzen intervencions efímeres i respectuoses amb l’entorn.

Els artistes convidats de la setena edició són la companyia berguedana de teatre físic Tràfec-Teatre,  el poeta i veí de Gironella Jaume Molina, les ballarines Aina Nuñez i Carol Garcés

que s’uneixen en aquesta ocasió per a crear des del cos en moviment, el músic Arnau Obiols amb la seva particular visió de la música d’arrel tradicional i l’artista Jordi Gonzalez que ens mostrarà les seves pròpies peces antropomòrfiques  i les dels nens i nenes de l’Escola d’Olvan
que van sorgir arran de la col·laboració entre l’escola i el Festival.

Enguany caldrà inscriure’s prèviament per participar al festival a:

Les places seran limitades i es seguiran totes les mesures dictades pel PROCICAT.

L’ajuntament d’Olvan i el Konvent de Cal Rosal col·laboren amb la setena edició del Festival.