REPORTATGE / CONCERT GYPSY

Diumenge 14/05/2017 –  18:00h

MISHTO

El pròxim diumenge dia 14 de maig en el marc de l’exposició Espai de llocs, Jordi Oliver ens explicarà el viatge que el va portar a conèixer l’ànima gitana nòmada, des d’Andalusia fins al Rajasthan, acompanyant diferents comunitats de músics.

Es projectarà vídeo del viatge, n’explicarà les fotografies exposades i acabarem amb un concert d’arrels gitanes amb el grup Mistho a la capella del Konvent.

Mistho:
Mistho neix als carrers i terrats de Barcelona per obrir les seves maletes i treure els instruments. Són 7 músics reunits per la cultura del Gypsypunk, una cultura rica i festiva amb ritmes i balls embruixats, melodies dramàtiques i alegres i un idioma universal.

Mistho fa viatjar, baillar i saltar abans de començar la ruta, deixant una tornada dins lamemòria i lluentons al camí.

Mistho Facebook

BM5

Gypsy Soul, de Jordi Oliver.

“Las distancias no son tan grandes porque la música viaja más rápido de lo que pensamos”

Gypsy Soul és un projecte visual que documenta la vida quotidiana i la migració gitana de diversos llocs del món, des d’Andalusia a Rajasthan. Es la narració d’una forma de viure que pren la música com a mitjà d’expressió i com a símbol d’identitat. Per tal de captar el llegat de l’ànima gitana, Jordi Oliver es va posar a la pell de les persones retratades portant a terme un llarg viatge durant el qual va disparar més de 1500 fotografies, algunes de les quals es van publicar en llibre i d’altres es poden veure a l’exposició, la qual s’acompanyarà d’un concert del seu grup Mishto.

Jordi Oliver (Barcelona, 1966) és un documentalista especialitzat en la denúncia social i la fotografia de viatge. Va començar la seva carrera a principis dels anys noranta documentant les transformacions urbanísitiques i socials del barri del Raval de Barcelona. D’aquesta experiència en va sorgir el treball Barrio Chino, que va ser premiat amb la beca de la fundació La Caixa que li va permetre cursar el Màster en Fotoperiodisme a l’International Center of Photography de Nova York. Cursa també el Màster en Documental creatiu a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i l’any 2004 obté una segona beca Fotopress pel seu treballRecuperemos el Trueke, sobre el Corralito d’Argentina. Ha realitzat projectes molt diferents, on són de destacar Despertar (2001), African Request (2007) o Resistirse a olvidar, aquest últim sobre la fotografia com a teràpia per ajudar als malalts d’Alzheimer per recuperar la memòria.

Treballa com a freelance i les seves fotografies es publiquen regularment en revistes nacionals i internacionals, com El País, La Vanguardia, El Periódico i The Guardian. Actualment està treballant també en un projecte expositiu a partir del seu projecte Jungle of Hell, sobre els camps de refugiats al nord de França i Bèlgica.

Jordi Oliver

ESPAI DE LLOCS