-Cia Briguete Ballasco

-Dijous 22 octubre 2020- 18h- Plaça Can Felipa – Bcn –

FESTIVAL ESCENA POBLENOU presenta:

Trilogia de Naxos

Konvent i la companyia Biguette Ballasco et transporten a l’illa grega de Naxos en la seva nova creació dins del projecte Embrions#7.
Hi ha dues maneres d’esborrar una història: es pot silenciar o es pot repetir tants cops com esdevingui despulla. Que s’esgoti. L’Ariadna, filla de Pasífae, neboda de Circe, és a Naxos. Desterrada per haver traït la pàtria, abandonada per l’home com a càstig i destí de gènere, és la dona que no ha de ser… a menys que sigui com a estigma. I a l’espai impossible de Naxos, a la terra bastarda que és i no és, l’Ariadna reprèn: hi ha dues maneres de silenciar una història.

Autora i directora: Brigitte Vasallo

Dramatúrgia i escenografia: Ángela López, Victoria Aime i Brigitte Vasallo

Produït per Konvent i Companyia Biguette Ballasco

Brigitte Vasallo és escriptora, docent al Màster de Gènere i Comunicació de la UAB, col·laboradora en nombrosos mitjans de comunicació i consultora en projectes internacionals sobre afectivitats, gènere, llenguatge i diversitats. Els seus llibres i articles s’han traduït a l’anglès, l’àrab, el portuguès, l’italià, etc. L’acompanyen l’Ángela López (Companyia Vértebro) i la Victoria Aime (El Temblor) en un procés desterritorialitzat de creació col·lectiva entorn de l’amor, la pertinença, l’amistat, la traïció.

Perderelnorte.com

 

 

El Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou és un festival d’arts escèniques contemporànies multidisciplinari, implicat amb el territori i amb la realitat social actual. Té la vocació de potenciar, visibilitzar i recolzar creacions que contemplin nous llenguatges escènics, noves dramatúrgies, i noves formes de relació amb l’espectador i de convertir l’art escènic i la creació contemporània en una eina per a l’empoderament i capacitació dels ciutadans i les ciutadanes en la construcció de la nostra societat.

El Festival va néixer el 2001, d’una iniciativa privada del somni dels artistes residents a Barcelona, Ada Vilaró i Sergi Estebanell, per generar una plataforma de suport a la creació i exhibició de diferents projectes escènics contemporanis i alhora potenciar el teixit artístic vinculat al barri del Poblenou. És un festival de naixença al barri, obert a la ciutat i amb projecció i mirada internacional. Un viver de projectes escènics, culturals i socials que es realitzen durant l’any, amb la complicitat de diverses entitats i espais del barri i la ciutat. Un Festival que des dels inicis ha apostat fermament pel suport a la creació, en especial a la creació emergent, amb un 80% de la programació dedicada a la presentació d’aquestes propostes (en format d’estrena o mostra en procés), i amb un lloc cada cop més important pels espais de trobada i diàleg entre els diferents col·lectius (artistes, professionals i ciutadans i ciutadanes) que participen al Festival.

Escenapoblenou.com