– Exposició / Instal·lació –
Del 14 de maig al 3 de juny 2023
Substància Cremada
Substància cremada és una instal·lació sonora en procés de creació que parteix de la inquietud per sonoritzar la manipulació de la ceràmica.
Un treball de recerca de sonoritats de diferents estats de la matèria, dels processos de fabricació i de les eines emprades en el seu procés d’elaboració. L’objectiu és crear un paisatge sonor que recull aquells sons que poden ser percebuts com a una unitat estètica; el so del torn en girar, la remor de la ceràmica fregada, la ressonància de la matèria o el trencament d’una peça.
La investigació es basa en la recerca de diferents sistemes de captació sonora (micròfons de contacte, micròfons de condensador, micròfons hidròfons,…), de les propietats acústiques de la ceràmica i de la ressonància segons la forma i la mida de les diferents peces. L’acció passa en un espai transitable, que permet la interacció del públic amb les peces ceràmiques, i disposa d’un sistema de so envoltant, que reforça el caràcter immersiu de la instal·lació.
Anna Benet, Valentina Risi i Gil Roca, artistes que resideixen i formen part del projecte cultural Konvent, comencen aquest projecte a finals de l’any 2022 amb la voluntat de treballar conjuntament a partir de la ceràmica, el so i l’espai.
Instal·lació sonora emmarcada en el context de l’exposició “El nivell perceptiu més immediat” a cura de Eva Paià i Salva G. Ojeda, Konvent 2023.
Anna Benet Prat. Llicenciada en belles arts i ceramista. Dedica una part del temps a la producció d´obra artística i també imparteix classes de ceràmica en un taller privat. Ha treballat amb fotografia, una disciplina que compagina des de fa cinc anys amb l’estudi i la producció de ceràmica. Ha participat en diverses exposicions col·lectives i el 2020 va ser una de les guanyadores del cicle “Contemporanis” organitzat per la Taula d’Arts Visuals de la Catalunya Central.
Gil Roca. Arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (2017), desenvolupa la seva activitat per compte propi en projectes d’arquitectura, urbanisme i arquitectura del paisatge, tant a nivell públic com privat. Actualment, compagina la seva activitat professional amb la recerca i la recerca al voltant de l’espai escènic, tant físic com sonor. Ha realitzat diferents projectes darquitectura efímera, escenografia, disseny expositiu i comissariat. D’altra banda, també desenvolupa la seva faceta com a dj, a causa del seu interès pel so i la música.
Valentina Risi. Llicenciada en “Comunicació Audiovisual” a Pisa, Itàlia. Actualment treballa al món de la música com a cantant, guitarrista i electrònica i forma part del projecte Cultural Konvent. Al principi de la seva carrera va treballar al món del cinema, especialitzant-se en el sector dels documentals. Des de sempre he estat en contacte amb la música, participant en diversos projectes i col·laboracions relacionats amb la música folk, Bossanova, sud-americana i grega tradicional. El 2017 descobreix el món de l’electrònica, començant a produir les seves cançons.