– KONVENT, ART I DESTRUCCIÓ CONTEMPORÀNIA –

ACVIC. Centre d’Arts Contemporànies VIC

7 Abril 2016 – 18:00 h.

XERRADA-DEBAT A CÀRREC DE PEP ESPELT, DIRECTOR I FUNDADOR DEL KONVENT

Des del Col·lectiu A+, amb la col·laboració d’ACVic. Centre d’Arts Contemporànies i de Collaborative Arts Partnership Programme, us convidem a la tercera xerrada-debat entorn el barri de les Adoberies de Vic.

El setembre de 1992 l’edifici del Convent de Cal Rosal (Berguedà) és cedit per l’empresa Bergolvan S.A.L. a Pep Espelt i a altres veïns per tal de dur a terme activitats musicals i teatrals a la planta baixa de l’edifici. Durant més de deu anys l’espai es va convertir en un local d’assaig i no es va portar a terme cap tipus de manteniment a l’edifici. L’any 2005 per fer front a la gran mancança de produccions contemporànies locals, neix el festival d’art multidisciplinari konventpuntzero, del que el passat 2015 es va celebrar el desè aniversari.

Konvent és un espai, una associació i un projecte social i cultural que vetlla per interrelacionar l’entorn amb la producció cultural. Difon lliurement l’art i el treball de les persones i col·lectius involucrats, gestiona propostes i exposicions, dinamitza i coprodueix projectes innovadors de variades temàtiques i, dignifica i dóna a conèixer les potencialitats del territori.

Konvent és una manera de fer, una filosofia de ser i entendre la quotidianitat envoltada de cultura. Com a model únic i innovador d’aculturació cultural, la proposta ha estat premiada nacional i internacionalment, té una visibilitat reconeguda en el sector i s’ha donat a conèixer en l’entorn activista, universitari i variats mitjans de comunicació.


ACVic Centre d’Arts Contemporànies, C. Sant Francesc, 1 08500 Vic -Barcelona | http://acvic.org/es/

PREMSA:

http://osona.vilaweb.cat/noticies/el-fundador-de-konvent-%E2%80%8Bpep-espelt-protagonitza-el-proper-debat-sobre-les-adoberies/

http://osona.vilaweb.cat/noticies/el-centre-dart-autogestionat-konvent-com-a-possible-exemple-per-a-la-recuperacio-de-les-adoberies/

http://www.regio7.cat/cultures/2016/04/09/konvent-exemple-recuperar-adoberies-vic/356276.html

http://acvic.org/es/cursos/2027-konvent-3a-charla-del-ciclo-sobre-las-adoberias