TRET DE SORTIDA

7 Abril 2018

 

TRET DE SORTIDA

Donem inici a la temporada cultural de 2018 en plena primavera per pensar i parlar del present de l’art, amb un anti-festival artístic el dissabte 7 d’abril. De performers a ilustradors, de ballarins a escultors, de cyborgs a músics 3D, de poetes a cantants, i del subjecte a l’artista al que encarna cadascun d’ells: una vintena d’artistes es concentraran aquest cap de setmana a Konvent en format de residència artística, amb estones de laboratori creatiu i de debats.

El comissariat – un crim del que cal culpar a en Joan Manel Pérez, en Manel Boixadera i en Vignesh Melwani – parteix d’aquesta trobada-mostra per parlar des d’allò més vivencial sobre l’artista jove del segle XXI. Eludint el típic comissariats de caire abstracte, ens hi reunim per acostar-nos a possibles veritats sobre les ombres que acompanyen a tot artista, però particularment als sorgeixen en l’actualitat: una societat de masses que relega la creativitat a un pla secundari d’espectacle, un consum massiu i superficial de la cultura, uns models d’èxit encara rígids, la desprevinguda de les noves tecnologies, l’etnocentrisme, etc. Perquè la realitat és dinàmica, i de vegades cal aturar-se a observar-la. Perquè els dogmes d’un passat silenciat no serveixen per un present viu i ensordidor. Aclarim i encaminem el futur de l’art des del present.

Cris Cris & Trampas Kid

Berni Puig

Toni Molins

Adrian Pino Olivera

Aina Lizarza Solana

Gerard Erruz

Simbiosi (Marc Vilajuana & Bru Ferri)

Slim art

Oriol Sauleda & Neus Borrell

Manel Muñoz

Duna Vallès & Blanca Utrillas

Mireia Moliné

Sara Lorite

Pol Rocart

Neus Masdeu

PROGRAMA 7 d’ABRIL

13.30h Apertura al públic – Dinar popular

16.30h Espai de presentació, diàleg i debat entre artistes i públic

18.00h Inauguració de l’exposició i piscolabis d’apertura de Konvent 2018

19.00h Mostres d’arts en viu (amb pausa per a sopar)

23.45h Sessió DJ

“Com resolem, els joves que hem triat una trajectòria creativa, tot el que suposa fer-se camí en el món professional? A quina endurança obliga un món atrafegat que relega la creativitat a una aptitud de segon pla? Fins a quin punt plastifiquem o estripem l’obra artística, tan nostra i tan íntima, perquè sigui un producte rentable? Preguntem-nos: què és l’èxit? Quin és l’èxit que volem?  Busquem estabilitat? Reconeixement? Tot el contrari? Quin i com és l’art que volem? Volem fer un cop a la taula. Ens ho hem trobat gairebé tot fet i sembla com si ho tenim tot regalat, que potser la nostra feina és desfer-ho… Però volem construir, i volem compartir sense miraments. Ens neguem a exposar-nos com bufons de la producció cultural.”

-Fragment del manifest base del comissariat-

Cartell: Gabri Molist