TEATRE-PERFORMANCE

FORMACIÓ 8-9 D’ABRIL 2017

A càrrec d’Álvaro Prats


“La poesía ha sido en todo tiempo, vivir según la carne.”
María Zambrano, Filosofa i Poesia.

Aquest monogràfic està orientat a la creació d’una o vàries performances al voltant de la metàfora de la carn. En el moment d’inscripció, els participants entraran en un espai compartit de recerca sobre aquesta metàfora on ‘la carn’ es començarà a ‘cuinar’.

Un cop al Konvent, posarem la carn, en sentit zambranià, en Acció: sentir, contactar i moure el propi cos des de les vísceres, la sang, els ossos, els muscles, la pell, la suor, la passió, el desig… I des d’aquest cos viu i despert, entrarem en relació amb l’espai i els altres cossos que l’habiten. Treballarem a través de dinàmiques de consciència corporal, presència, escolta i tècniques de composició en moviment i paraula inspirades en viewpoints. Utilitzarem textos d’autoria pròpia o dels mateixos participants.

A partir d’aquí, els participants posaran en joc aquestes eines escèniques i exploraran una temàtica que els interessi en relació a la metàfora de la carn, amb la intenció de composar una performance individual/col·lectiva. Per a tal fi, buscaran un espai del Konvent que s’adeqüi millor a la seva performance.

Álvaro Prats és performer, professor de dansa, teatre i tècniques d’improvisació. A més a més, és llicenciat en Filosofia i Antropologia Cultural. Estudià arts escèniques i tècniques d’improvisació amb diferents mestres al Regne Unit. Allà comença a participar en la London Biennale i a portar a terme performances en espais públics. Durant 15 anys ha creat obres en solitari i també ha col·laborat amb artistes nacionals i internacionals. Les seves obres transiten els llenguatges de la performance, el butoh, la dansa-teatre i el clown, alhora que entrellacen l’experimentació i la provocació amb una base antropològica i social fonamental. L’Álvaro és tot això, però per nosaltres és simplement l’home que ens va deixar bocabadats amb la seva interpretació al segon Festival de Microteatre del Konvent.

Horaris:

Dissabte matí: 11-14h

Dissabte tarda:16-20h

Diumenge matí: 11-14h

Material necessari:

  • roba còmoda

  • llibreta

  • textos i objectes al voltant de la metàfora de la carn

  • quelcom que faci llum: llanterna, llum d’escriptori, mistos, etc.

www.alvaropratsbertomeu.com

Veure el curs complet