SENY I RAUXA – LUCIA HERRERO

Dissabte 23 de juliol de 2022 – 19:30h – Inauguració Avià –

 

SENY I RAUXA de LUCIA HERRERO a AVIÀ (Berguedà)

Tot i que el treball suposadament ens dignifica també sabem que la feina no ho és tot. Les activitats d’esbarjo son vitals alhora que constitueixen un pilar fonamental de cohesió social i de transmissió cultural i identitària. L’exposició a l’aire lliure Seny i Rauxa posa en valor les entitats i associacions del poble d’Avià així com la diversitat i convivència de les aficions existents. L’artista Lucía Herrero ha treballat, a través del joc de l’autorepresentació i la fotografia participativa, la reinterpretació de l’imaginari existent superant la dicotomia entre feina i lleure -entre el seny i la rauxa-, convertint Avià en un plató fantàstic i generant un llegat visual únic que esdevé, un any més, un acte de reconeixement col·lectiu als valors del què és propi.

 

VIDEOS, GIFS I EXPERIMENTS

 

La setena edició del projecte artístic creat per l’Ajuntament d’Avià i el Konvent posarà en valor 15 entitats avianeses a través de la fotografia de Lucía Herrero

AviArt posarà enguany en valor el paper de les entitats i associacions del poble a través d’una exposició de fotografies que pretén fer-los un merescut homenatge després de dos anys sense massa activitat per culpa de la pandèmia de la covid-19.

La setena edició del projecte artístic AviArt s’ha presentat aquest divendres al matí en una roda de premsa que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa d’Avià, Patrocini Canal, i Rosa Cerarols, membre del centre cultural i artístic Konvent.
Els protagonistes d’AviArt 2022 seran les associacions i entitats del poble. El projecte servirà per homenatjar-los després de dos anys on la seva activitat no s’ha pogut realitzar amb normalitat a causa de la pandèmia.

El projecte cultural ha consistit en la realització de fotografies i vídeos curts. Aquestes fotografies fetes amb grans lones es podran veure a la plaça de l’Ajuntament d’Avià el dia de l’exposició, que serà el 23 de juliol. 

L’edició d’enguany ha estat elaborada per Lucía Herrero, fotògrafa i artista de reconeixement internacional. Herrero col·labora fent publicacions a la revista estatunidenca Time Magazine, entre altres. Una de les seves obres més reconegudes és el “Tribut a la Bata”, on fa un homenatge i reivindica la figura de la dona matriarca dins la societat patriarcal a través de diferents retrats.

L’objectiu del projecte conjunt entre l’Ajuntament d’Avià i el Konvent és mostrar les activitats d’oci i lleure de la gent d’Avià d’una forma artística. Això ha estat vehiculat a través de les entitats i associacions del municipi. El resultat ha estat l’elaboració de desenes de fotografies que l’artista ha fet particularment a cada entitat durant diferents dies i caps de setmana del mes de juny.

Un dels elements a destacar és que no són fotografies convencionals de grup. Les entitats i associacions del poble van ser citades a diferents indrets del poble i se’ls hi van realitzar fotografies i vídeos en un escenari i elements no habituals. En total han participat en el projecte 15 entitats del poble.

Aquestes entitats han estat el Grup d’Havaneres Sac i Ganxo, la Correnotes Band, el Grup d’Esplai d’Avià, el Centre d’Estudis d’Avià, el Casal de la Gent Gran, el Motor Clàssic d’Avià, la Societat de Caçadors d’Avià, el Grup de Caramelles, el Cop de Pedal, la Penya Blaugrana, la Comissió del Segar i Batre, la Unió Esportiva Avià i l’Agrupació Teatral Avianesa.

La gent del poble i els membres de les entitats o associacions que surten retratades, mostren alguns elements identificatius de l’entitat, sumat a altres elements no habituals que permeten observar Avià des d’una perspectiva imaginària i artística.

L’alcaldessa d’Avià, Patrocini Canal ha expressat que “estem molt contents amb aquest projecte, ja que ha servit per reunir les entitats i que es poguessin conèixer encara més entre elles, per altra banda, és una cosa curiosa, però que esperem que sigui molt bonica i divertida”.

Rosa Cerarols, membre i una de les fundadores de l’associació, centre cultural i comunitat artística Konvent ha destacat “que s’ha de valorar positivament que l’Ajuntament d’Avià aposti per fer propostes artístiques més enllà d’un rèdit polític, una proposta participativa per a la gent del poble i que de forma estructurant va en benefici a la imatge del poble”.

L’exposició es podrà trobar a l’aire lliure a la plaça de l’Ajunatment d’Avià a partir del dissabte dia 23 de juliol. S’espera que si el temps no ho malmet, l’exposició perduri durant la resta de l’estiu als carrers del poble.

Lucia Herrero

Lucía Herrero viu actualment a Barcelona. Ha estudiat arquitectura a l’Escola Superior d’Arquitectura de Madrid, fotografia a diversos centres i Teatre Físic al Teatrestudis International School de Barcelona-. Els seus treballs fotogràfics s’han publicat en diferents revistes i diaris internacionals com per exemple Time, GeoDer Spiegel, De Volksrant, El PeriódicoAzart i KL Semanal, entre altres. Ha exposat a diversos museus i galeries d’art europeus i asiàtics-. L’any 2018 va rebre el Gran Premi International Portraits Photoawards de Kuala Lampur per la sèrie Reindeer-man. A més, com a docent ensenya tècniques d’il·luminació avançades i llenguatge visual.

El seu treball s’endinsa en el terreny de l’Antropologia Fantàstica a nivell documental, que destaca per fusionar les ciències socials amb l’art, a través de mostrar persones i cultures des d’una perspectiva entre fantàstica i dramàtica, tal com s’ha pogut veure en altres projectes com TribesSpeciesEquation PORC  no  GRAPHIC.

 

PREMSA

Avià homenatja les entitats i associacions amb una exposició fotogràfica de Lucia Herrero

 

Avià descobreix les entitats des d’un nou punt de vista artístic

 

 

 

Fotografies d’una quinzena d’entitats d’Avià lluiran en lones gegants a la plaça de l’Ateneu tot l’estiu