PREROMÀNIC I ESTELAR – ADRIANO GALANTE+SARA FONTAN

12 de maig 2019 – 18h – Concert –

Església de Pedret

 

DIUMENGE 12 DE MAIG 2019 – 19h

ADRIANO GALANTE (Seward) + SARA FONTAN

Església preromànica de Pedret – Berguedà

 

Konvent proposa endinsar-se a la pintura més icònica de la comarca, amb dos músics de referència. Adriano Galante és la joia més ben guardada de l’univers musical. Quan li pregunten a la Sara Fontán per què no fa cançons, respon que no ha trobat la manera de fer coses que quedin per a tota la vida. I és que, per a Sara Fontán, reconeguda violinista en formacions com La Orquesta del Caballo Ganador, part del duet de música i dansa Piña, Arbol o Manos de Topo, el format de la cançó li ve petit quan està al capdavant del seu violí i d’uns quants pedals. «Tocar és el primer i pensar ve després».

L’església de Sant Quirze de Pedret es troba aïllada i acompanyada d’una altra edificació prop del riu Llobregat que cal travessar pel pont gòtic de Pedret.

 

 

 

El municipi d’Avià es presenta com un entorn idoni per noves propostes culturals, la voluntat de canvi ha generat, per exemple, propostes innovadores sobre les polítiques energètiques amb la incentivació de l’energia de procedència de fonts renovables. En aquest entorn obert al progrés, s’hi suma l’espai del Konvent de Cal Rosal, un espai excepcional, molt vinculat a la memòria històrica de les colònies industrials del berguedà i que treballa com a centre d’art contemporani i residència creativa. Aquests són els condicionants perfectes per pensar en un entorn únic per la creació, on els artistes de procedència internacional puguin expandir el seu treball i crear obres úniques, de referència i molt vinculades amb l’entorn i la nostra cultura.

L’església de Sant Vicenç d’Obiols és un temple prer