PREROMÀNIC I ESTELAR – ADRIANO GALANTE+SARA FONTAN

12 de maig 2019 – 18h – 6€ -Concert-

Església de Pedret

 

DIUMENGE 12 DE MAIG 2019 – 18h- Preu 6€

Inscripcions: konvent@konventzero.com

ADRIANO GALANTE (Seward) + SARA FONTAN 

Església preromànica de Pedret – Berguedà

 

Konvent proposa endinsar-se a la pintura més icònica de la comarca del Berguedà, amb dos músics de referència.

Adriano Galante (cantant de la banda SEWARD), ha decidit fer-nos un regal i presentar-nos el seu primer treball en solitari, “Para ser cantadas”, un álbum encara inèdit, amb 12 noves cançons en castellà que suposa un canvi important en la seva carrera artística i l’inici d’una nova etapa. 12 cançons treballades entre Konvent (Berga) l’Almadrava i Ciutat de Mèxic i que exploren la sonoritat del llenguatge des de la intimitat i el silenci, amb unes lletres plenes de memòria col·lectiva, de vitalitat i d’un esperit de lluita constant i a llarg termini.

Es tracta de les joies més ben guardades de l’univers musical i ho fa a un entorn peculiar, on la imatgeria i la pedra, son se’ns dubte, peces cabdals de la nostra comarca i del preromànic català.

L’església de Sant Quirze de Pedret es troba aïllada, declarada bé cultural d’interès nacional, el seu accés es fa travessant el riu Llobregat mitjançant un pont medieval.

Galante s’acompanya sempre de les millors perles i en aquest cas serà Sara Fontán, reconeguda violinista en formacions com La Orquesta del Caballo Ganador, part del duet de música i dansa Piña, Arbol o Manos de Topo, el format de la cançó li ve petit quan està al capdavant del seu violí i d’uns quants pedals. «Tocar és el primer i pensar ve després».

 

 

Konvent de Cal Rosal, un espai excepcional, molt vinculat a la memòria històrica de les colònies industrials i patrimoni del berguedà i que treballa com a centre d’art contemporani i residència creativa. Aquests són els condicionants perfectes per pensar en un entorn únic per la creació, on els artistes de procedència nacional i internacional puguin expandir el seu treball i crear obres úniques, de referència i molt vinculades amb l’entorn i la nostra cultura.