FLAVITA BANANA – Potra de Troya –

Exposició

Del 17 d’abril al 27 de juny 2021

Flavita Banana by @inti.gajardo.g

 

Potra de Toya – Flavita Banana

Obrim nova temporada expositiva a l’edifici del Konvent amb Potra de Troya, un itinerari propi concebut per apropar-se a la vida interior però també a l’obra de la Flavia Álvarez Pedrosa, coneguda com a vinyetista, aguda pensadora i narradora humorística de l’actualitat que firma com a Flavita Banana.

Potra de Troya recull amb agudesa el caràcter del seu treball i estil propi: animalada noble, èpica de la quotidianitat, humorista sense filtres, frescura intel·ligent i absurd cafre però vital. Amb un recorregut circular, donem un tomb per l’imaginari Flavita, nu i tal com raja, per conèixer els inicis, els referents i les complexitats que l’han fet tal i com és: ara persona pública però un cap pensant, molt genuïna i empàtica, cos de batalla de traç profund que no té pèls a la llengua.

Entrem al món Flavita rient i pujant escales, apropant-nos al seu univers -però també nostre- amb una selecció de trenta vinyetes plenes d’humor i sarcasme. A partir d’aquí comença el viatge. La primera parada són els orígens, treballs inicials que surten a la llum per primera vegada com un exercici d’honestedat terapèutica i perquè la seva mare pinti les parets del menjador de casa seva. El recorregut es desvia cap a un espai únic, amagat però escollit per tractar el tema de la censura, d’aquelles vinyetes que no li publiquen però també les que ella mateixa es censura. Entrar-hi és opcional.

Deixant els inicis enrere, arribem als referents, treballs d’il·lustració que l’han inspirat, de diferents èpoques i estils. Més endavant arribem a l’espai biblioteca, on trobem una selecció de llibres que l’han marcat i que ens ajuden a entendre la seva manera de pensar. Cal entendre-ho com entrar als seus propis llibres, als passatges subratllats, a les temàtiques preferides i a l’amor a la lectura.

Un cop aquí comença l’aventura interactiva, a la sala Megafanzine, on vosaltres mateixes podeu crear els vostres propis relats en una paret repleta de vinyetes inacabades. No us talleu un pèl. Riurem. Després d’això, la proposta segueix buscant reaccions, les vostres a la dels altres. L’espai Trolls hi ha una mostra de les reaccions a les xarxes socials d’alguns dels continguts de les vinyetes de la Flavita. Què respondrieu davant de comentaris incendiaris? Deixeu-ho per escrit.

I arribem al final del viatge, la part més intimista i que consisteix en entrar de cap al cervell de la Flavia, amb una proposta passiva però que no et deixarà indiferent. Passió i reflexió per interioritzar, per sortir galopant!

Gaudiu-ho molt, tant com nosaltres preparant-la!

Bonus track: Estrenem totebag del Konvent, enguany amb imatge versionada per la Flavita Banana.

@flavitabanana

Flavita Banana (Flavia Álvarez-Pedrosa, 1987) va estudiar a l’Escola Massana de Barcelona formant-se com a il·lustradora. Des de fa uns anys col·labora amb diferents mitjans de comunicació com S Moda, Orgullo y Satisfacción, Revista Mongolia i El País, on publica setmanalment a la secció Telón de Aquiles. L’any 2018 va rebre el Premi Internacional Gat Perich d’humor gràfic.

A part de tenir un Instagram activíssim, com a il·lustradora ha publicat Curvy (Lumen, 2016) y com autora: Las Cosas del Querer (Lumen, 2017), Archivos Estelares (¡Caramba!, 2017), Archivos Cósmicos  (¡Caramba!, 2019) i Archivos Espaciales (¡Carambra!, 2020).

Podeu comprar els seus llibres al Konvent (amb dedicatòria inclosa)!

@flavitabanana

Flavitabanana.com

HORARIS:

Dissabtes a partir de les 17h

Diumenges a des de migdia fins les vuit de la tarda.