ORPHEUS Cia. Insectotròpics

 – 8 de juliol 2023 – 22:30h – Teatre de Cal Rosal

ORPHEUS de la Companyia Insectotròpics

Reserveu a: konventreserva@gmail.com

Orpheus, el músic i poeta més gran del món, queda devastat per la mort de la seva estimada Eurídice. Amb l’ajuda de l’Spiritcom, una màquina d’immersió virtual, i acompanyat pel poder de la seva música, Orpheus es llança a l’Hades decidit a tornar Eurídice a la vida.

Aquest és un viatge en el qual flueixen els gèneres, des de la fabulació mitològica a la crònica contemporània, una davallada a un món on la virtualitat genera un nou paradigma de confrontació entre la vida i la tecnologia. La frontera entre realitat i metavers es dissol i reclama, davant de la gran pressió tecnològica, una revisió ètica urgent sobre el poder de l’amor, de l’art i de les noves eines immersives per fer front a la mort i al dol.


Insectotròpics continua amb l’experimentació en viu del seu particular encreuament de mitjans i incorpora recursos inèdits en la seva trajectòria. A través de la tècnica del cinema en directe, la companyia explica els secrets del muntatge amb una posada en escena al descobert que fa ús de recursos com la robotització de càmeres, l’expressió plàstica de la pintura i la manipulació digital en directe. En l’obra es juxtaposen àudios provinents de material audiovisual trobat a les xarxes socials amb texts extrets del diari d’una membre de la companyia escrits durant una vivència personal de dol. Un espectacle d’alt impacte, entre la performance, el live art i el concert.

Insectotròpics és una companyia d’arts escèniques i visuals nascuda a Barcelona l’any 2011 que aposta per la hibridació de llenguatges i els espectacles multidisciplinaris. Formada per Laia Ribas, iEX, Xanu i Maria Thorson, la companyia compta en cada producció amb artistes que se sumen a la família insectotròpica, creant així propostes col·lectives que amalgamen diverses dimensions i mirades.

Insectotròpics proposa en els seus espectacles un viatge per les emocions més profundes i viscerals a través d’un llenguatge propi i experimental que combina el live painting, live cinema, la dramatúrgia o la música. La seva posada en escena mostra les entranyes del procés creatiu, de manera que el públic és espectador a la vegada del making of i del resultat final. Al llarg de més de 10 anys de trajectòria, Insectotròpics ha estrenat cinc espectacles que els han permès explorar i aprofundir el seu llenguatge i manera de fer, que no deixa d’evolucionar. La companyia ha viatjat a més de 20 països d’Europa, Amèrica Llatina i Àsia amb els seus muntatges.
Insectotròpics porta també el seu univers en altres terrenys, com esdeveniments i ambientacions per a gales i actes de tota mena per a corporacions, fundacions, entitats, etc.

https://insectotropics.com/

Fitxa artística

Dramatúrgia i direcció: Insectotròpics Interpretació: Bru Ferri, Elena Martinell, Xanu, Laia Ribas, iEX i André Cruz Composició musical: Tullis Rennie, Bru Ferri Constructor i robòtica: Jan Barceló Escenografia: Insectotròpics Il·luminació: Bernat Jansà Vestuari: Xavier Mancho Producció executiva: Maria Thorson Ajudantia de producció: Eric Sánchez Assistència tècnica: Júlia Bernales, Joan López Distribució: Mateu Pascual Labourdette i Pau Estrem Amb la col·laboració de: David Climent

Amb el suport de l’ICEC, Institut Català de les Empreses Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Amb la col·laboració de Konvent, Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, Centre Cívic Casa Groga, Danseu Festival, Ajuntament de Santa Coloma de Queralt, Fab Casa del Mig i ITES Imatge i So i Estruch- Fàbrica de Creació de les Arts en Viu de l’Ajuntament de Sabadell.