Olor acre- Finissage El nivell perceptiu més immediat

Clausura exposició

– 3 de juny 2023 –

Olor acre- Finissage El nivell perceptiu més immediat

Exposició oberta a partir de les 16h – Sopar pizzes 21h – Concert 22h

Operacions viscerals sobre configuracions establertes amb conseqüències sonores picants i abrasives que ofereixen magnituds futures.

Ordres i valors establerts per l’humà que són interpretades per la màquina donant així conseqüències heurístiques.

Una expressió de control enfront de sons disposats a transformar-se que es reparteix i està compartida biomecànicament; deixant espai a la seva composició per a posteriorment arribar a un acord mutu de les interpretacions.

Un contrasentit esdevingut en la determinació dels resultats.

El procés de creació d’aquest projecte passa per la descomposició de sons ja presents al costat d’una constant acceleració descompassada que dona com a resultat estructures i formes amb diferents lectures.

Concert emmarcat en el context de l’exposició “El nivell perceptiu més immediat” a cura de Eva Paià i Salva G. Ojeda, Konvent 2023

Olor Acre és el projecte barceloní d’Erik Paterna com Stmkh i Xavier Longàs com Refectori que va llançar tres àlbums amb els segells de Bestiarie i Hedonic Reversal. Ha actuat en diferents sales i festivals realitzats a Barcelona com MIRA Festival, en les dues edicions de Bicefal Festival, així mateix va portar sons pròxims al techno en el Kreuzberg Club de la mà de Diffuse Reality. També amb el col·lectiu HEX, ha participat en el seu segon episodi en The Loft de Razzmatazz.

LINKS
https://soundcloud.com/oloracre
https://instagram.com/oloracre/

EL NIVELL PERCEPTIU MÉS IMMEDIAT

Inauguració: 06/05/2023

Aquesta exposició i investigació  transita per les experiències sonores i hàptiques desplegades entorn la noció de «soroll», parant atenció als sons situats en els marges, proposem formes d’escolta alternes que escapen dels relats hegemònics que segreguen i validen allò que és harmònic, pur, consumible i el que no. Aquesta investigació sorollosa parteix de les músiques experimentals i el sons quotidians a l’hora de traçar una relació discursiva, afectiva i gestual entre el so i els cossosProposem un diàleg entre dos conceptes marc: el soroll i l’hàptic.

Categoritzat pejorativament sota adjectius com a brut, lleig o abrasiu, entenem el soroll com una estratègia de creació discursiva, una superfície rugosa de sentit que permet ampliar i complicar el nostre imaginari. Alhora, expusem una aproximació encarnada a la idea de «soroll» des del tàctil, matèric i visual.

Artistes:

Cristina Spinelli / Javier R. Perez (Chavecito) / Arnau Sala Saez /  Sofía Montenegro

Exposició a cura de Eva Paía y Salva G. Ojeda

+info: konventarista@gmail.com