NIT DE POESIA ESCÈNICA – Jirafa Rey + Miriam Reyes + Adriano Galante

Dissabte 3 de setembre de 2022 – 22:30h

NIT DE POESIA ESCÈNICA

JIRAFA REY + MIRIAM REYES + ADRIANO GALANTE

JIRAFA REY

Alejandro Robles, AKA Jirafa Rey, neix el 1992, a Màlaga, comença molt jove al món poètic, editant els seus primers poemes als 14, a partir d’aquí publica diferents llibres, guanya premis locals i apareix en multitud d’antologies, cicles i festivals poètics. Es gradua en Filosofia a Granada mentre inicia la seva producció com a performer i com a comissari d’art (mitjançant la plataforma que va dirigir durant 3 anys, Great Oh!). El 2016, després d’estudiar el Màster d’Estudis Comparats d’Art, Literatura i Pensament a la UPF, s’inicia al món de la dramatúrgia creant una trilogia de teatre participatiu (‘Trilogia del fix a la cara’) i una obra de llarga durada (‘La mente colmena’) per a la Diputació de Màlaga. En paral·lel, es llança al món musical on aconseguirà èxit i abast internacional amb el seu grup Glitch Gyals i la seva cançó ‘Cómeme el donut‘. En els darrers anys es forma en audiovisuals (edició de vídeo, etalonatge i efectes especials) i dirigeix ​​i postprodueix els seus propis videoclips. Actualment dirigeix ​​un Màster en Curaduría i Comissariat Digital per a la Universitat Elisava, que veurà la llum el proper curs.

MIRIAM REYES

Quién lo llama mío‘ és una performance audiovisual que fluctua dins i fora de la pantalla, on una poeta que escriu des del cos es pregunta què és això que la conforma i travessa la seva escriptura. Miriam Reyes és poeta i vídeocreadora. Ha publicat sis llibres de poesia que acaben de reunir-se al volum ‘Extraña manera de ser viva’ (Mixtura, 2022). Des de l’any 2001 combina la feina de la paraula amb la imatge, experimentant amb l’escriptura audiovisual i el recital multimèdia. Manté la pàgina d’escriptura col·lectiva: http://www.prensandonosenfrio.com

ADRIANO GALANTE

Fa 18 anys, Adriano Galante, cantant, músic i fundador de Seward, va iniciar una col·lecció de poesia, assaig i relats que s’havia de publicar al cap de 23 anys amb el nom de ‘Preposicionarse‘. Cada un d’aquests llibres havia de recollir el seu treball creatiu cada 12 mesos i havia de tenir com a títol una de les 23 preposicions de la llengua castellana, fins a completar la llista el 2028. Tanmateix, el 2022 la editorial Arrebato Libros (Saul Williams, Ajo, Javier Gallego, Anne Waldman…) va proposar-li una parada per editar ‘Mediante‘, el número 17 de la compilació. Convertit ara en espectacle, Galante interpreta en directe les veus diverses del volum amb una performance híbrida que mescla la música amb allò oníric, la teatralitat amb la poesia, allò visual amb allò físic. Moviment, so i paraula al servei d’una prolífica multiplicitat de veus.