MAPA DIGITAL ART URBÀ AVIÀ

RUTA DIGITAL

 

 

Avià presenta el mapa digital per localitzar les 27 obres d’art urbà del municipi


Avià ha estrenat un mapa digital d’AviArt per localitzar i conèixer en viu les 27 obres d’art urbà que a hores d’ara hi ha al municipi, segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Josep Subirana. El projecte AviArt va néixer fa 3 anys, comissariat entre l’Ajuntament d’Avià i el Konvent. Enguany, s’ha anat un pas més enllà i s’ha posat en marxa el Límit Festival d’Art Públic d’Avià, convertint aquest poble berguedà de poc més de 2.000 habitants, en un punt de trobada d’artistes de renom que han plasmat les seves obres en façanes d’edificis públics, mobiliari urbà i també cases de particulars.

Murals de grans dimensions han pres forma a les façanes i alguns dels artistes han transformat en art també contenidors i altres objectes del mobiliari urbà.

A partir d’ara qui vulgui fer una ruta per tots els racons del municipi on l’art urbà ha passat a formar part del paisatge diari, pot fer-ho resseguint aquest itinerari. “L’art urbà d’AviArt està en perpetu moviment, a voltes serà efímer i cada any durant festival d’art mural s’ampliarà i s’editarà”, ha corroborat Subirana. Per això, l’ajuntament de moment no l’editarà en format paper.

El mapa inclou una fotografia de cadascuna de les obres i el nom del seu autor. Pots descobrir-ne els detalls a continuació: