Los Cantos de Ekai

Konvent escenari de Cinema Experimental

– Maig 2023 –

KONVENT ESCENARI DE “LOS CANTOS DE EKAI” una pel·lícula experimental dirigida per Afra Rigamonti.

Durant el mes de maig Konvent es transforma en l’escenari de la primera pel·lícula d’Afra Rigamonti, “Los Cantos de Ekai”.

Després de treballar molts anys amb Jo Sol, Afra Rigamonti debuta amb una creació cinematogràfica experimental que posa el focus en la mirada sobre el món de les persones amb diversitats funcionals. L’edifici de Konvent i tot el seu col·lectiu, acull aquest projecte a casa i treballa amb l’Afra i el seu equip per fer-ho possible, per donar suport a les creacions que estan al marge i son de difícil accés.
D’aquesta manera ens donem l’oportunitat de crear un escenari comú, d’intercanvi cultural i de vida, fent que el projecte tingui lloc a paisatges i espais del Berguedà. Una filmació on col·laboren artistes com Iñigo Martinez, Lali Ayguadé i Janete Novás, amb artistes no professionals del col·lectiu de la Fundació Privada Horitzó i el Servei de Rehabilitació Comunitària de Berga l’Oreneta.

“Los Cantos de Ekai” parla d’un grup de persones amb diferents capacitats físiques que representen una òpera experimental. El director i solista d’aquesta cantata escènica singular és Ekai. Diagnosticat desde nen d’osteogènesi imperfecta, per a Ekai i el seu elenc aquesta obra és més que un esdeveniment artístic d’avantguarda. És un experiment radical de crítica a la representació de l’alteritat i suposa una renovació del relat històric sobre l’ésser monstruós que anhela l’amor i la bellesa.

Afra Rigamonti i Jo Sol son Shaktimetta Produccions. Una productora audiovisual compromesa amb la creació d’obres que aporten qualitat artística amb un alt contingut social, a través de l’estil de llibertat creativa i de possibilisme en la producció.

Pel·lícules i documentals que es distingeixen per contribuir a una de les funcions històriques del cinema més enllà del pur entreteniment: aportar reflexió, pensament crític i ampliar l’imaginari col·lectiu des d’una perspectiva audaç i independent.

La seva primera producció “Viure i altres ficcions” (2016) va aconseguir un notable impacte internacional a Festivals de prestigi. Estrenada a la secció oficial del Festival de Sant Sebastià va obtenir nombrosos premis com el del Jurat del Festival de Guadalajara, Millor pel·lícula a Cinemed de Montpelier, Millor pel·lícula a Tolosa, Premi del Jurat Jove a Nantes i a Marsella, i Premi del públic d’Art Kino, entre d’altres.

Una filmografia que en obres precedents com “El taxista ful” (2005), “Fake orgasm” (2010), és referència en mitjans intel·lectuals, acadèmics i d’activisme polític arreu del món.

L’any 2018 van estrenar la primera sèrie de docuficció per a TV, “Trèvols de 4 Fulles”, un projecte nou en el seu format i en la visió que s’aporta sobre el cos i les diversitats humanes. Aquesta sèrie ha estat reprogramada de manera constant i ha obtingut el premi Zapping a la millor sèrie local.

El 2021 estrenen el llargmetratge de ficció “Armugán” (2021) que ha obtingut el Premi del Jurat ecumènic i Millor música al prestigiós festival de Tallín Black Nights, així com el premi Jules Verne a la Millor pel·lícula al Festival de Cinema Espanyol de Nantes. El mateix any presenten l’assaig documental “Nos Queda la noche” (2021), acompanyat d’una exposició al Centre de la imatge La Virreina, a Barcelona.

Shaktimettaproductions.com