Jornades Colònies Industrials del Berguedà

Del 12 al 17 octubre 2018 

 

 

                                               Cartell: Clàudia Kidai

 

Sisena edició de les Jornades de les Colònies Industrials del Berguedà

Arriba la sisena edició de les Jornades de les Colònies Industrials del 12 al 17 d’octubre, una iniciativa del Museu de la Colònia Vidal i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, per posar en valor les colònies tèxtils.  CONSULTA EL PROGRAMA D’ACTES

La concentració de colònies tèxtils existents al Berguedà és un entorn únic a tot Europa que col·loca el Berguedà i Catalunya en la punta de llança del desenvolupament tèxtil al territori a finals del s. XIX i inicis del s. XX. Per aquest motiu és important implementar actuacions que combinin la visualització de les possibilitats turístiques i de desenvolupament empresarial conjuntament a accions de reflexió que ofereixin noves alternatives a aquests espais.

Per aquest motiu les jornades consten d’activitats lúdiques i culturals per tal d’atraure a visitants i també s’articulen activitats reflexives dirigides a persones amb un coneixement més profund de les dinàmiques i casuístiques existents en aquests nuclis amb activitat frenètica durant la revolució industrial i que actualment han quedat despoblades i en desús.

Habitualment es realitzava un espai de debat el diumenge en el que es convidaven ponents de fora de la comarca, per conèixer exemples d’èxit d’altres territoris però aquest any s’ha optat per construir un col·loqui amb persones de diferents àmbits que poden aportar noves perspectives als entorns de les colònies tèxtils.

De les diferents activitats se’n destaca la visita teatralitzada del dissabte al Museu de Cal Vidal que ens transporta a la vida i quotidianitat de la vida a les colònies des d’una perspectiva vivencial, aproximant aquella realitat als nostres dies utilitzant una pedagogia pròxima i agradable, aprenent a través de la interpretació.

També s’inclouen activitats a Logos, al Konvent i a la Torre de l’Amo amb diferents temàtiques, que són una mostra d’activitats que es realitzen a les colònies de caire cultural i turístic i també com a referents de desenvolupament d’activitats associatives i de negoci que han prosperat a les colònies.