FORMACIÓ TEATRE-PERFORMANCE

26 i 27 de maig 2018 A càrrec d’Álvaro Prats

 

 

 

NUCLI FORMATIU TEATRE-PERFORMANCE:

26 i 27 DE MAIG

KONVENT

FE I COS

A càrrec d’Álvaro Prats

El cicle Fe i Cos d’experimentació i creació a partir del cos integra una sèrie de monogràfics centrats en diferents idees o creences filosòfiques i espirituals reviscudes i repensades a través de diverses tècniques corporals. Així doncs, des d’un aproximació no-dualista del cos-ment es pretén resignificar les idees i creences a través del treball corporal experimental. Encara que pugui semblar el contrari, fe i cos estan íntimament relacionats i es retroalimenten.

Cada monogràfic es treballa des del cos (moviment+veu) amb una tècnica associada a cada concepte, i amb la simbologia cultural i personal que el concepte comporta. De manera que s’obren espais per a l’experimentació corporal que després es sintetitzen en composicions escèniques.

El monogràfic que presentem per aquest 2018, Vacío y Dios, s’endinsa en les tècniques de silenci-buit, intervals i saturació escènica (moviment, so, text, escenografia), alhora que reflexiona i explora corporalment les metàfores del Buit i Déu.

La Carn, monogràfic dut a terme el 2017 al mateix Konvent, ens retornà al cos carnal, a la suor, a les entranyes, al desig com a fonts de moviment i creació més enllà del pecat; explorà les profunditats de la pròpia carn i la dels altres.

Per últim, Esperit Sant experimentarà amb la lentitud i la repetició com a tècniques corporals d’alteració de consciència i de connexió espiritual.

De manera que, des d’una metodologia marcadament experimental, aquesta trilogia pretén oferir un espai-temps per aprofundir en la retroalimentació, on l’espiritual sigui una font d’inspiració per l’escènic, i aquest al seu torn aporti un matís fresc i carnal a l’espiritual.

Álvaro Prats és performer, professor de dansa, teatre i tècniques d’improvisació. A més a més, és llicenciat en Filosofia i Antropologia Cultural. Estudià arts escèniques i tècniques d’improvisació amb diferents mestres al Regne Unit. Allà comença a participar en la London Biennale i a portar a terme performances en espais públics. Durant 16 anys ha creat obres en solitari i també ha col·laborat amb artistes nacionals i internacionals. Les seves obres transiten els llenguatges de la performance, el butoh, la dansa-teatre i el clown, alhora que entrellacen l’experimentació i la provocació amb una base antropològica i social fonamental.

 

www.alvaropratsbertomeu.com

Horaris del taller:

Dissabte matí: 11-14h

Dissabte tarda:16-20h

Diumenge matí:11-14h

Opció de pensió completa i allotjament

Inscripcions i més informació:

formaciokonvent@gmail.com

646294350

http://konventzero.com/