FORMACIÓ ARTISTES VISUALS

 

Del 9 al 12 de maig 2019 –

IDEES NUES – La pràctica de ser observat

 

 

IDEES NUES

La pràctica de ser observat

Del 9 al 12 de maig de 2019

Konvent

Ingo Reulecke (Berlin) i Trinidad Martínez (Hamburg)

Taller per artistes visuals o de qualsevol altra especialitat interessats en explorar la performance a través de la improvisació. Durant aquest taller es treballaran eines essencials per poder estar davant el públic.

Sovint, se’ns acudeixen idees i practicar-les a soles és fàcil, però quan tenim a algú mirant-nos ens tensionem i l’espontaneïtat de l’acció es perd. Ser natural davant un observador és una tasca gairebé impossible. Tanmateix, podem millorar amb la pràctica en un ambient segur que ens evitarà experiències incomodes. Practicarem com guanyar confiança i rebre feddback abans d’exposar-nos a estranys i mantenir la creativitat com quelcom viu.

Treballem des del cos, patim de la intuïció, ens deixem portar abans d’endinsar-nos ens les idees. Generem el nostre propi moviment, connectant amb un mateix per compartir amb la resta les nostres idees nues.

Com ballarins i facilitadors, estem interessats en la interrelació entre l’art visual (en el seu espectre més ampli) i la pràctica de la improvisació (moviment i so).

EQUIP DOCENT

Ingo Reulecke

Després de la seva formació en dansa contemporània, estudià coreografia a la Hochschule für Schauspielkunst Ernst Busch de Berlín. El 1994 i 1997 va obtenir una beca del Senat Cultural de Berlin y el 1998/99 de la DAAD per una estada a Nova York. Durant el període 1999-2004 treballa com a coreògraf resident a Tanzfabrik Berlin i el 2001 com artista en residència a Fylkingen (Stockholm). El 2002 participa com artista en residència a la Choreografischen Zentrum Essen para gleich.gültig 2.

Les seves coreografies són premiades diverses vegades i representades en diferents festivals d’arreu. El 2008 assumeix la direcció artística de TMA en el Kunstfestes Weimar.

Des del 2000 col·labora amb el director Lukas Matthaei. Durant el 2012-2014 porta la direcció del projecte en col·laboració amb Bauhaus Tanzen, treballant conjuntament amb Bauhaus Dessau, la Universitat Zentrum Tanz de Berlin, així com Anhaltischen Theater Dessau i el cicle d’estudis Szenischer Raum a TU Berlin.

El 2006 agafa la direcció del departament de dansa de la Universitat Hochschule für Schauspielkunst Ernst Busch fins el 2013 i és escollit fins el 2012 per la direcció. Actualment treballa a Hochschulübergreifenden Zentrum Tanz a Berlín.

Trinidad Martínez

Ballarina de Cartagena resident a Hamburg, porta més de 10 anys organitzant trobades internacionals d’improvització al Centre Párraga de Múrcia.

De la mà del ballarí Ingo Reulecke, l’artista sonor i performer Selu Herraiz (Sonora/AADK) i la mateixa Triniidad Martínez (Entre-Líneas) han estat residents al Konvent el 2016 i 2018, al Quirófano 2015-2017 i han participat del Último Bucardo 2017.

http://ingoreulecke.com/

https://www.entre-lineas.net/es/konvent-puntzero-es/

9 a 10h Meditació i ioga praxis
10.30 a 14h Improvisació/Sessió de moviment
16 a 19h Improvisació/Sessió de moviment
Inscripcions i més informació: