FIX – Festival improvisació X

Dissabte 7 desembre 2019 – Tot el dia –

 

Cartell: Octavi Serra

 

FIX – Festival Improvisació X

Dissabte 7 desembre 2019 – 

MÚSICA + DANSA + VISUALS + CUINA + WHORKSHOP

FIX Festival Improvisació X mostra com diverses disciplines es desenvolupen a través de la improvisació lliure.
(Dansa, música, conducció i arts visuals, cuina)
El Workshop vol donar visibilitat a una disciplina molt interessant com és la conducció, de la mà d’una de les figures més interessants del panorama de la improvisació de Catalunya, Ivan Gonzàlez.
Convoquem músics, ballarins, performers i artistes visuals. A l’acabar es farà una mostra oberta al públic.
Horaris:

Whorkshop:

Ivan González
12h – 14h
14h – 15:30 Dinar
15:30 – 17:30
Import: 40 € – Inclou taller dinar sopar concerts
Reserves: konventreserva@gmail.com

Actuacions:

Durant tot l’esdeveniment es projecta a temps real la cuina en una pantalla al menjador.
18h Mostra Workshopp (conducció multidisciplinar)
19h Encarni Sánchez (dansa)
20h Celeste Alías + Oriol Roca + Ramon Prats (concert)
21h Sopar
22:30h LuzMala (concert amb audiovisuals
24h Fiesta

Cuina:

Experimental trobada de fogons a càrrec de gestors culturals.

Una cuina amb productes sorpresa pels que cuinaran el sopar.

GEMMA GASCON (ESMUC)  +  PEP ESPELT (KONVENT)

 

 

ENCARNI SÁNCHEZ

(Barcelona, 1982) es titulada en danza contemporánea por el Institut del Teatre de Barcelona y profesora de danza, movimiento y preparación física. Ha realizado workshops y colaboraciones con artistas nacionales e internacionales, además de combinar su trabajo como intérprete con el de coreógrafa.

CELESTE ALÍAS + RAMON PRATS + ORIOL ROCA

Celeste, cantant inquieta. S’endinsa en l’univers del seu instrument per jugar entre l’abisme de la tradició i la contemporaneïtat. És la seva búsqueda. Va i ve. Improvisarà lliurement amb en Ramon Prats i l’Oriol Roca, dos bateries que tenen veu pròpia. Veu i percussió. Amb el que la humanitat va començar a crear sons. Sons ancestrals. Sons del futur. Des del present.

IVAN GONZALEZ (Whorkshop)

Sota la mà d’Ivan González, Memoria Uno és un ensemble format per alguns dels millors improvisadors del panorama nacional. La conducció és un mètode per improvisar col·lectivament inventat pel nord-americà Lawrence D. Butch Morris (1947-2013). El mètode consisteix en una sèrie de signes i senyals que el director fa als membres de l’orquestra perquè aquests reaccionin creant una música acord als desitjos del director. Com que els músics tenen llibertat per a interpretar els senyals, el resultat és sempre obert a la inspiració del moment. Així doncs, qui lidera l’ensemble també ha d’estar obert i receptiu a allò que els músics li proposen. D’aquesta manera es produeix un diàleg creatiu totalment imprevisible entre els músics i el director.

Músic, conductor i trompetista que neix l’any 1983 a Alcoi, Alacant.
És un dels creadors del grup Free Art Ensemble, amb el que ha enregistrat tres discos, dos d’ells amb el pianista Agustí Fernández. Amb el mateix grup ha actuat amb artistes internacionals com Paul Stocker o el saxofonista americà David Murray.
Músic amb un gran sentit de la força que pot tindre un col·lectiu. Visió de la música a gran escala amb imaginació i sentit de la coherència dels discursos sonors, i amb enorme talent per a les conduccions.
Ha revolucionat l’escena musical de Barcelona amb les seves sessions de Memoria Uno, amb el que ha enregistrat tres discos, gestionant improvisacions dirigides per a tot tipus de grans formacions.