FESTIVAL KONTRAST

– Del 12 al 21d’abril de 2024 –

FESTIVAL KONTRAST

ENTRADES I INFORMACIÓ AQUÍ

Benvingudes i gràcies. Kontrast #4!

El circ té la seva raó d’existir unint acrobàcia, dansa, teatre, música, màgia i rentaplats. Aquestes disciplines, articulacions d’un únic cos – el de l’art – apareixen juntes i unides en un festival experimental que dóna el tret de sortida a la temporada cultural de Konvent 2024.

Visionari i provocador, immediat i profund, barroc o minimalista, el circ contemporani en les diferents declinacions torna en escena a Cal Rosal (Berguedà): la companyia My!Laika i el projecte Konvent Cirk presentem la quarta edició del nostre festival experimental Kontrast que portarà també aquest any a més de 30 propostes artístiques del 12 al 21 d’abril al Konvent, a la carpa Side Kunst Cirque, a Gironella (com a novetat d’aquest any), i totes les rodalies.

El fenomen del circ contemporani reuneix artistes que dibuixen un gran calidoscopi de maneres, determinant corrents interns com en un moviment real, amb característiques estilístiques inconfusibles i una vitalitat única al món de la biologia molecular.

Kontrast, pres de l’italià contrasto “contrast”, del llatí contra “contra” i stare “quedar-se”, o sigui, “quedar-se contra” és un concepte constant que acompanya les dues realitats (una que porta un teatre independent en gira per Europa, la carpa de circ Side Kunst-Cirque i l’altre que promou arts en una antiga colònia tèxtil recuperada des de fa més de 20 anys.

El col·lectiu organitzador continua amb tenacitat de seguir pel camí de l’inusual i de l’experimentació, proposant espectacles especials, esdeveniments musicals, continental breakfast i exposicions d’art plàstica en un clima de festa que voldria simplement lluitar contra l’avorriment primaveral i els objectius omesos del hivern interior comú.

Artistes de tot el món arriben a Cal Rosal des dels seus països, amb les seves llengües, cultures i art fent de Kontrast un festival internacional. És evident, però, que encara no heu trobat la nacionalitat de les companyies dins el programa de Kontrast. Els passaports no són un assumpte del nostre circ i mai no ho seran. Podeu descobrir el camí de cada artista trobant-vos després del seu espectacle i compartint-hi moments fora de l’escena: artistes i públic intercanvien opinions, històries, idees. El model corrent de fruïció en pantalles troba els límits de l’absurd en el cas del circ. Kontrast és un festival on les proeses es poden tocar amb les mans.

 

Kontrast és un aquari on neden peixos estranys, misteriosos, perillosos… principalment inconcebibles. Podeu observar-los en els seus moviments sinuosos i bojos, però no hi ha vidre per protegir-se: us haureu de submergir junts amb els artistes dins els esplèndids abismes del Kontrast.

Més enllà de tota bogeria actual, una altra vegada l’art, una altra vegada el circ.