Kontrast – Diumenge 24 d’abril 2022 –

Kontrast 2022  – Moviments de circ i música –

Diumenge 24

-Reserves: konventreserva@gmail.com
13.30h Vermut-concert amb JUR Trio
14.30h Dinar popular
16.30h Piti Peta Hofen – Los Putos Makinas
18h Stek – Intrepidus
19h Laerte – My!Laika
Programa complet en aquest enllaç

Vermut-concert amb JUR Trio + Dinar Popular

JUR, darrere d’aquest estrany nom s’amaga una dona alta, prima, poderosa i una veu profunda, que vibra com una polifonia tel·lúrica, un ram de cards. L’univers s’imposa en la seva singularitat irreal barrejant llenguatges i històries. No surts il·lès d’un concert de JUR, és un viatge a un món inexplorat.

Aquí, la veu profunda i ardent de l’artista amb accent català irradia en cançons enganxoses que naveguen entre l’elegància folk de Leonard Cohen, els cracks de Lhasa, la malenconia una mica destartalada d’Arno i el groove de Portishead. . A les fronteres del pop i el rock, es dibuixen els contorns d’una sangría de sabor intens, fosc i ple de frescor. A l’escenari, l’energia ho guanya tot: no surts il·lès d’un concert de JUR. És un viatge a un món únic i entranyable on la música té un impuls vital.

 

Piti Peta Hofen – Los Putos Makinas

Tres països, tres malabaristes, tres objectes. Quaranta-cinc minuts plens d’humor, bogeria i tècniques secretes mai abans vistes per un públic humà. Tres personatges que habiten en un univers absurd, amb lògiques incoherents, on la comicitat regna i el malabarisme és el llenguatge matern. Piti Peta Hoffen Show és una barreja de tres estils personals completament diferents i caracteritzats pel joc teatral, la improvisació i l’obsessió pels objectes. Aquest xou és adaptable a qualsevol lloc o circumstància inimaginable, com pot ser pluja, ventisca o volcans en erupció.
L’espectacle té com a base la poesia extrema. Un estil propi d’escriptura i dramatúrgia on la noció d’improvisació i de representació es barregen en una dimensió de caos creatiu.

Stek – Intrepidus

Stek respira el carrer, soroll i fum; aporta amb precisió un univers que podria assemblar-se tant a la mare com al fet de sentir-se a casa. Submergeix l’espectador en un univers senzill, percussiu i sensible, que s’adapta a l’espai i la situació; sala o carrer.

Laerte – My!Laika

Mentre els vaixells amb els seus carregaments d’homes i coses desafien el mar, els miratges, les tempestes i les balenes agiten les nits d’alguns personatges en un port. Mentre esperen per salpar, somnis i malsons com arpons travessen els seus pensaments, que es converteixen en salts, gestes, jocs perillosos per enganyar al temps.
Laerte ret homenatge al mar, a les seves majestuoses onades que decideixen quins destins alterar.”

Tot i que les disciplines basades en les tècniques acrobàtiques nodreixen constantment l’univers creatiu de My!Laika, als espectacles de la companyia també apareixen artefactes, imatges i alteracions visuals capaces de comprometre l’equilibri físic o mental. La màgia, l’exposició d’objectes, les accions, els suggeriments, així com els fets estranys o inèdits també s’inclouen a Laerte per generar atmosferes narratives que juguen amb els límits de la percepció de l’observador.

My!Laika explora els principis fundadors del circ i el seu peculiar caràcter de desafiament, impulsat per la íntima necessitat de menysprear les expectatives del públic evitant complaure’l amb els estereotips de les arts de la pista. La sorpresa generada és una porta d’entrada per captar l’atenció i posar en escena una narració teatral no lineal. Això es desenvolupa a través de provocacions visuals o auditives que desafien els límits i, com en la filosofia més clàssica del circ, es burlen del que és habitual, del que és ordinari, aconseguint de vegades anar més enllà.