DELECTACIÓ – Productes locals, espais buits i art

 – Dissabte 4 de juny de 2022 – PRATS DE LLUÇANÈS – 19:30 h –

DELECTACIÓ

Un recorregut de present que mira al futur sense complexos.

Dissabte 4 de Juny a les 19.30h.

Els locals buits del centre de Prats de Lluçanès s’ompliran d’intervencions artístiques, espectacles i tastos de proximitat amb la celebració de la primera edició del projecte ‘Delectació. Art i productes locals’ amb la participació de productors i productores locals i Konvent.

El recorregut començarà a 2/4 de 8 del vespre a Cal Bach i transitarà per diversos locals del centre històric per fer-nos delectar gastronòmicament i artísticament.

Gaudirem d’un collage gastronòmic que parla d’un llegat, una evolució i una transformació de la pagesia en un món rural, que és més viu que mai, un recorregut de present, que mira al futur sense complexos. Tot això acompanyat d’una mirada polièdrica a través de les propostes de diversos artistes i disciplines.

La iniciativa busca dinamitzar els locals buits del poble, fer-los atractius amb propostes artístiques i posar en valor els productes locals del territori, ja que la producció local i de qualitat és un tret distintiu del Lluçanès.

Les propostes artístiques quedaran exposades als diferents espais durant tot el mes de juny.

Els productors i productores de proximitat que hi participaran són: Formatges Betara, Ca La Loreto, Cal Janet, El Taulell del Soler, Formatges de Lluçà, Forn J. Bruch ‘Cal Finus’, Cerveses Kibus, Mas Terricabras, Noir et Blanc, postres artesans de Santa Eulàlia de Puig-oriol, Formatges Reixagó. Els tastos aniran maridats amb els vins de Cal Siller.

Els artistes i disciplines que hi participaran són:

 

 

Artistes convidats:Dereck V. Bulcke Dj, productor musical, artista visual i eclèctic que veu de mons diversos com el clubbing i l’art contemporani interessat en la materialitat del digital, en l’expressivitat del píxel sobre el paper, del soroll sobre el pla.

 

Ella Reed Ballarina i artista hipnótica de Pole dance, una forma d’art escénica que consisteix en una barreja de fitness i ball amb acrobàcies.

 

Glü Wür Performer i artista visual que s’inspira en la disciplina japonesa del Shibari l’art de lligar amb cordes i comunicar sensacions i emocions amb les formes, una disciplina que requereix un ampli coneixement tècnic que sobradament la Glü Wür domina.

FEMME DUMMY / Performance Self Suspension Shibari + Circus from GLÜ WÜR on Vimeo.

 

Rosana Barra ballarina i terapeuta corporal que ens mostrarà a través del Butoh considerada una de les danses més misterioses del món una nova mirada d’allò que ja pensem que coneixem.

 

 

Elsa Guerra artista visual vínculada a Konvent que treballa l’instal-lació com aglutinant de DELECTACIÓ.

Cartell: @ra.malazo

 

EL TAULELL 

Carnisseria i cansaladeria de poble situada a la plaça 11 de setembre de Prats de Lluçanès. Productors i elaboradors fan venda de carn i embotits d’elaboració pròpia procedents de la seva explotació El Soler de n’Hug. Compten amb el primer escorxador de proximitat d’ovi del país.

 

POSTRES ARTESANES DE SANTA EULÀLIA

Realitzen formatges i postres tradicionals, de forma artesanal, a partir de llet d’ovella, aconseguint una qualitat excel·lent que ha estat acreditada amb premis regionals, nacionals i internacionals de reconegut prestigi.

 

BETARA

Entre la plana de Vic i el Berguedà, com un esglaó sobre el Moianès, trobem la comarca del Lluçanès, terra de vegetació, bellesa, tranquil·litat i ramaderia. Envoltada de muntanyes conegudes com el Pedraforca i el Moixeró, boscos de pi vermell, roure martinenc i alzines, fan que aquesta comarca sigui un indret de costums, tradició i artesania.

 

FORMATGES DE LLUÇÀ I REIXAGÓ

Les nostres vaques de la raça “frisona”, totes nascudes a la finca, reben les millors atencions i control. Des de petites, es seleccionen les millors per a la seva criança i posterior munyida. Sembrem, collim i emmagatzemem a la pròpia explotació els ferratges, per garantir una dieta acurada i controlada, complementa amb nutrients, tot per aconseguir la màxima qualitat de la llet.

 

MAS TERRICABRAS

Mas Terricabras és una explotació familiar agrícola-ramadera, de moltes generacions situada al municipi d’Oristà. Dedicada al cultiu de cereals i farratges per el bestiar, vaques de pastura, vedells d’engreix i truges. Han recuperat diferents varietats locals de cultiu:

L’explotació Mas Terricabras forma part de La Ruta del Pa del Lluçanès: Visita a la finca agrària familiar on es podran observar els camps de blat forment en temporada de primavera/estiu. La mateixa família explicarà la història del blat forment, la seva recuperació al Lluçanès i tot el procés de producció (la llavor, la germinació, la maduració i la sega), així com les seves característiques i usos gastronòmics. Una experiència que t’apropa al món rural. Inclou tastet de blat forment escairat.