Taller d’investigació i creació escènica –

– CONSTRUEIX EL TEU PROPI TAUT – Del 13 al 15 d’agost 

– Amb Gerard Vilardaga, Iris Hinojosa i Álvaro Prats-Bertomeu –

CONSTRUEIX EL TEU PROPI TAUT

TALLER D’INVESTIGACIÓ I CREACIÓ ESCÈNICA SOBRE LA MORT

Del 13 al 15 d’Agost 2021

Amb Gerard Vilardaga, Iris Hinojosa i Álvaro Prats-Bertomeu

Lloc: Konvent

Núm. hores: 15 (presencial)

Del 13 al 15 d’agost de 2021

EL TALLER

Com tot a la vida, la mort és alhora experiència i representació. Sobre l’experiència, els vius potser no hi tenim massa a dir, en tant que representació, en canvi, el joc és completament obert. Cada cultura ha generat sistemes de representacions propis envers el ritual de pas de la mort; el mercat religiós sovint ho ha controlat i n’ha tret sempre partit, així com les companyies d’assegurances i més recentment els partits polítics.

Aquest taller vol ser un punt de partida creatiu per encarar el fenomen de la mort, de la pròpia mort, perquè ningú decideixi per nosaltres la banda sonora que sonarà el dia del nostre funeral. Reflexionarem, doncs, sobre les representacions de la mort i les posarem en acció a través del llenguatge escènic (escriptura, coreografia, performance) a fi d’explorar-les, jugar-les i resignificar-les. Finalment, composarem petites creacions escèniques individuals o grupals fruit de la recerca realitzada.

El marc d’aquest curs és fonamentalment pedagògic i artístic, oferint eines i recursos des de diferents llenguatges escènics a fi de poder investigar i crear sobre el tema en qüestió.

 

ELS FORMADORS

Álvaro Prats Bertomeu

Art / dansaterapeuta. Creador escènic, performer, actor i ballarí. Formador en Arts Escèniques aplicades a Educació i Salut. Docent del Postgrau i el Màster Integratiu en Artteràpia de Grefart i la Fundació UdG. Cocreador de el projecte Educació Física Creativa. Llicenciat en Filosofia i en Antropologia Cultural. Màster en Artteràpia per la Uvic. Postgrau en Expressió i Comunicació a la Pràctica Socioeducativa. Format en Arts Escèniques amb diferents mestres tant al Regne Unit com a Catalunya. Des del 2003 ha creat obres en solitari i també ha col·laborat amb artistes nacionals i internacionals. Les seves obres transiten els llenguatges de la performance, el teatre físic, la dansa, les intervencions urbanes i el site-specific, alhora que entrellacen l’experimentació i la provocació amb una base antropològica i social fonamental.

Alvaropratsbertomeu.com/

Iris Hinojosa

Psicòloga i artista multidisciplinar. Des de 2015 forma part de la companyia de teatre físic Tràfec-Teatre i realitza altres projectes escènic-poètics / performantico-polítics. Té formació en dansa i teatre. Facilita processos terapèutics i tallers a través del cos, el moviment i les arts plàstiques des de 2016. Actualment també treballa com a psicòleg amb persones supervivents demandants de protecció internacional. I ella mateixa ha quasi mort un parell de vegades.

Irishinojosa.blogspot.com

 

Gerard Vilardaga

Utilitza diferents disciplines per les seves creacions, des de la fotografia fins a l’escriptura o el teatre. Membre de Tràfec Teatre. És diplomat en Treball Social per la U.B i llicenciat en Antropologia Social i Cultural per U.A.B.  Actualment és professor del Grau d’Educació Social a la UVIC i coordina des de fa anys els tallers creatius del Konvent. Veu passar la mort tot sovint des d’una residència de gent gran.

Gerardvilardaga.com/

 

Horari: Div 13 – 17h a 20h / Dis 14 – 10h a 20h / Diu 15 – 10h a 14h

Inscripcions: formaciokonvent@gmail.com / 646294350

Data límit inscripcions: 31 de juliol 2021