CONCERTS AGOST 2017

PRELUDI / EPÍLEG – 5€

Cartell Concert JOAN FERRER_8ab

 

PROGRAMACIÓ MUSICAL JOAN FERRER

29/JULIOL – inauguració  CLARA FERRER  / Nit de jardí. METRINOVA V2 Concert de jazz.
6/AGOST – CARLES VIARNÉS
9/AGOST – TRILITRATE (VIGO) + SARA FONTAN
12/AGOST – OREKA TX amb HARKAITZ MARTINEZ DE SAN VICENTE I JAVIER OLAIZOLA (TXALAPARTA)
13/AGOST – CELESTE ALÍAS + NÚRIA ANDORRÀ
19/AGOST – ANUR I Nään
26/AGOST – BIG OK (Edi Pou/Za! + Paul Fuster + Sara Fontan)

 

 

JOAN FERRER · S’EXPOSA

CONCERTS:

 

PRELUDI:
29 de juliol  QUARTET AUSA amb Clara Ferrer
 

 IMG_3475

 

El Quartet Ausa de corda neix poc abans d’aquest estiu i amb previsió d’esdevenir una formació estable i sòlida. Els membres del grup són exalumnes del Conservatori de Vic graduats entre els anys 2014-2016.

“El nostre Quartet és una historia d’amistat que s’inicia a l’escola de música i que segueix en l’actualitat. La passió per la música és allò que ens ha unit, així com la il·lusió per seguir aprenent, tant individualment com en conjunt”.

El Quartet està format per la Núria Güell i la Bruna Anfruns com a violins, en Pau Vall amb la viola i la Clara Ferrer amb el violoncel. Tots quatre, nascuts a Osona.

 

 

IMPROMTUS:

29 de juliol METRINOVA V2 · Nit de jardí – 5€ – 22:30h
 METRINOVA V2
 

El ritme és un element molt potent per atraure l’atenció. El temps, dosificat estratègicament, pot estirar el fil de l’inconscient i deixar aflorar idees que esperen per sortir, però que necessiten que els deixin una mica d’espai per treure el cap i omplir de riquesa vivencial qualsevol experiència.

Amb aquesta premisa, el bateria català Ildefons Alonso explora les possibilitats d’incorporar certes irregularitats en la pròpia estructura rítmica de la música. Ens presenta la segona entrega del projecte creatiu Metrinova, on cada peça evoca un paisatge mental. Les seves composicions són quasi-cançons a les quals només els falta la lletra. Són alhora un espai, un repte rítmic i expressiu on Lucas Martínez (saxo), Dani Comas (guitarra), Marc Cuevas (Contrabaix) i Ildefons Alonso (bateria) dialoguen per revelar-nos cada un dels racons d’aquestes imatges emotives.

 

 

06 d’agost  Carles Viarnés – 5€ – 19:30h
carles

Es confessa influenciat per genis tan diversos com els de Bach, Arvo Pärt, Miles Davis, Charlie Haden, Esbjörn Svensson, o Camarón de la Isla, «per citar-ne només uns pocs». Explora nous camins en textures musicals i improvisació des de l’emoció per arribar a nivells de consciència més elevats. L’experiència d’aquesta música no és sempre hedonista ni comfortable. Proposa una trobada cara a cara, un diàleg construït des de la base de la grandesa i el patiment.

Carlesviarnes.com

 

09 d’agost  TRILITRATE (Vigo) – 5€ – 20:00h
trilitrate-1-foto_abuela-dragocc81n

Els gallecs Trilitrate creen sons desconeguts que desafien les categories i pretenen crear peces personals i inèdites. Trenquen les línies existents entre composició i improvisació, amarats d’estils tan allunyats entre si com la música clàssica, el hardcore, el postrock i el noise. Fan música ètnica original dins d’un univers propi i completen l’atmosfera amb estímuls visuals generats en temps real.

 

 

12 d’agost   TXALAPARTA. OREKA TX amb Harkaitz Martinez de San Vicente i Javier Olaizola – 5€ – 19:30h

 

harriparta

Exterioritzar, compartir i aprendre de l’altre són tres accions que van lligades amb l’ús de la txalaparta, un instrument autòcton del país Basc, tocat simultàniament per dues persones. Cadascuna amb dues makiles (pals), amb què es pica verticalment. Fusta, pedra i ferro són els materials més utilitzats. Aquest instrument està relacionat amb l’elaboració de la sidra, Sagardo Deia (la crida de la sidra).

 

 

13 d’agost  Celeste Alías i Núria Andorrà – 5€ – 19:30h
 voz-celeste-alias-bg

Celeste Alías és una cantant barcelonina de Jazz. Ha col·laborat amb músics com David Mengual, Jorge Rossy, Perico Sambeat, Albert Cirera o Gonzalo del Val, entre d’altres. Actualment, les seves principals produccions són amb el Celeste – Mezquida Duo, amb el duet que forma amb el guitarrista Santi Careta i finalment Jazz Machín , amb Careta a la guitarra, David Soler al pedal steel i Oriol Roca a la bateria.

display_nuria

Núria Andorrà és una percussionista especialitzada en música contemporània i música de cambra. Col·labora amb els grups de música contemporània Icarus Ensemble, Algoritmo, Ensemble Abstraï, Murtra Ensemble, Barcelona 216, Kammart. Toca a l’Ensemble de Metalls de Reinhold Friedrich. Ha treballat amb Carles Santos, MATMOS, Ensemble NÜ, FH23 i Duo Arà. Ha improvisat amb Agustí Fernández, Le Quan Nihn, Ingar Zahr, Mats Gustafsson, Pablo Ledesma, Nate Wooley, Frances-Marie Uitti, Joe Morris, Ramon Prats, Tom Chant, Johannes Nästesjö, Nenad Markovic, Joachim Badenhorst, Yasmine Azaiez.

 

 
19 d’agost  Anur i NääN – 5€
18198213_777505399073211_2952658577896735903_n

NääN neix a l’hivern del 2016 per crear una música atmosfèrica ambiental, està composat per a guitarra, bateria i baix amb la intenció d’introduir el públic a una sèrie de dimensions que passen per diferents paratges. Al llarg de les actuacions visiten passatges de fantasia, psicodèlia i foscor, amb l’ajut d’alguna base electrònica. En aquesta ocasió visiten el Konvent amb Anur , un taller basat en sons ambientals i atmosferes, amb instruments elèctrics fets per ells mateixos, acompanyats de guitarra, bateria i baix.

 

EPÍLEG:

26 d’agost BIG OK · Edi Pou/Za!, Paul Fuster i Sara Fontan – 5€

 

15100702ARA PLAY ENTREVISTA A BIG OK TELF EDI POU 636863298 A LA FABRICA FABRA I COATS BUC 9 2 PLANTA 7 10 2015 FOTO MANOLO GARCIA ARA

Sara Fontán, Paul Fuster i Edi Pou formen Big OK, una proposta amb una sonoritat pròpia que parteix de referents tan diversos com Sinatra, Lungfish, Morphine, Fugazi o Shellac. Paul Fuster fabrica els instruments que toca amb fusta i alumini; Sara Fontán toca amb efectes múltiples i Edi Pou usa plats trencats i paelles d’Ikea.