Dissabte 4/08/2018 – 23:00h 

– Konvent –

 

 

CONCERT DE JAZZ AMB

ROGER SANTACANA

XAVI CASTILLO

ILDEFONS ALONSO

 

…del camp de cotó al bordell apianat,
i a la llei seca i al fum de la poma;
i així el Jazz fugia de les regles, per trencar-les,
i del trencament en férem norma,
i de la norma un esglai alliberador,
que encara ara ens reté…
i fugint hem arribat fins aquí.

 
 
 

ROGER SANTACANA – PIANO

Músic polifacètic. Va començar a tocar la bateria des de ben petit, i posteriorment va entrar al Conservatori de Manresa on va estudiar percussió clàssica.  Alhora que compaginava els estudis clàssics fascinat pel jazz i la música improvisada, s’endinsa al  piano jazz fins acabar entrant a l’ESMUC per estudiar-hi amb Albert Bover, Joan Díaz i Lluís Vidal.

Ha format part d’orquestres clàssiques com la JONC Alevins, o la JOSV i en l’àmbit del jazz, amb nombroses formacions i artistes reconeguts com David Pastor, Eladio Reinón o Perico Sambeat i en nombroses sales de concerts i festivals com el Jamboree, el Kursaal de Manresa o l’Auditori de Barcelona.

Destaca la gravació de 2 CDs tocant el vibràfon i el piano amb “A La Big Bom Band”.

Roger Santacana

 

XAVI CASTILLO – CONTRABAIX

Integrant de Mingled Trio, Tro, A Strings Affair i Xavi  Castillo 4et, entre d’altres. Ha acompanyat a diferents artistes de diferents estils, i apareix com a contrabaixista en diverses gravacions. Actualment està finalitzant els seus estudis a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Tot i la seva joventut Xavi Castillo ja ha participat com a contrabaixista els següents albúms:

A Strings Affair.Cristian Hernandez: Contrabaix
Divergències. Tandem Contrabaix
Sardaxou 9. Cobla Contemporània: Contrabaix
Sardaxou 8. Cobla Contemporània: Contrabaix
Aquesta Nit. Aida Sstrings: Contrabaix i baix
Vitamines per estimar. Pere Moliner: Contrabaix i baix
Balancí. Ramon Cugat: Contrabaix
Joves Músics, Joves Poetes. Jove Orquestra de Cerdanyola: Contrabaix
Vestida de nit. Grup Vallparadis: Contrabaix i veu   Xavicastillo.com

 

 

ILDEFONS ALONSO – BATERIA

Ildefons Alonso Valls es llicencià en piano clàssic l’any 2007. Tres anys més tard la seva passió per la bateria el porta una altra vegada a l’Esmuc per estudiar en l’especialitat de Jazz. Aquest 2015 presenta el seu projecte “Metrinova”, el quartet de jazz que lidera, on aboca, tan en interpretació com en composició, tots els coneixements adquirits aquests anys d’estudi i d’intèrpret. Mestres com Jo Krause, David Xirgu, Joan Monné, Giulia Valle, Elisabeth Raspall, Ignasi Terraza o Lluís Vidal li han obert la porta al llenguatge del Jazz i a la possibilitat de tocar i gravar amb músics de l’escena actual del jazz català com Dani Comas, Albert Cirera, Pol Padrós, Marc Cuevas… Ildefons Alonso Valls enceta una nova etapa després d’haver assaborit l’èxit amb projectes que s’emmarquen en altres estils de música més propers al folk i al pop. Actualment toca amb El Petit de Cal Eril amb qui ha gravat l’últim disc “La Figura del Buit” i participa en diversos projectes de Jazz.

Ildefonsalonso.com