COMMONING IN CATALONIA

– Iniciatives ciutadanes que inspiren  

Juliol 2020

ENLLAÇ

Audiovisual de vuit iniciatives ciutadanes inspiradores que construeixen una societat més sostenible i inclusiva.

“COMMONING A CATALUNYA” és un projecte de Bart Grugeon Plana, periodista d’investigació. Durant els darrers anys va aprendre a conèixer diverses xarxes que treballen sobre transicions, estils de vida sostenibles, col·laboració de codi obert, economia circular i comunes. Aquesta història audiovisual és una impressió de la seva experiència.

SOM MOBILITAT / OPEN FOOD NETWORK / GUIFI NET / COMUNICADORA / KONVENT / ESFÈRICA / EREUSE / MAGRANA

Entrevista: Rosa Cerarols de Konvent

Konvent és un convent i una colònia tèxtil de monja de finals del segle XIX que s’ha convertit en un centre d’art multidisciplinari.

És autogestionat i obert a qualsevol projecte creatiu sense requisits preestablerts. La seva ubicació única als Pirineus proporciona als residents un espai per explorar idees disruptives i inacabades i compartir-les amb la comunitat local.

Konvent és un lloc vinculat a l’art, però d’una manera molt àmplia. Rosa, una de les coordinadores, explica que volen donar l’oportunitat de pensar-ho tot d’una altra manera, d’imaginar diferents mons possibles.

Els residents solen treballar en comunitat al voltant de diversos temes, com ara l’art, l’arquitectura, la jardineria, el menjar, la música, les tradicions locals.

Un dels residents va organitzar una reflexió al voltant de les diferents dimensions dels aliments, com ara els “canvis en els sistemes alimentaris des de la globalització”, el “malbaratament d’aliments” o la “sacralitat dels aliments”.

Ricard i Enric són investigadors acadèmics que van experimentar que espais creatius com Konvent són idonis per experimentar idees innovadores.