CINEMES LOLA

“CRAVAN VERS CRAVAN” + Paco Poch

 4 AGOST 2018 – 18:00h 

 

 

 

 

 

CRAVAN VERS CRAVAN

Presentarà la pel·lícula el productor Paco Poch, que també ens acompanyarà en el col·loqui al final del la projecció.

 

Dissabte 4 d’agost 2018 – 18:00h 

Any: 2002
Durada: 97 min
Guió i director: Isaki Lacuesta

Sinopsis
El 1918, el poeta i boxejador Arthur Cravan desapareix al golf de Mèxic sense deixar rastre.
Una investigació portarà després els misteriosos passos de Cravan des de Suïssa fins a Mèxic, passant per París, Londres i Barcelona (on va disputar un llegendari combat contra el campió del món dels pesos pesats Jack Johnson a la plaça Monumental.

 

Premi del Públic a la millor pel·lícula en el Festival de Sitges (2002)
Premi al millor director revelació en el Festival de Sitges (2002
Premi “1000 aniversari de Tudela” en el Festival de Cine Ópera Prima(2002)
Premi millor Opera Prima “Sant Jordi 2003” de RNE
Primer premi VITORIA al millor director del Festival de Vitoria
Premi Cinema Rescat al millor us d’arxius en una película (2002)
Premi Crítica “Albatros” en el III “Certamen de Cinema i Curtmetratge” de Valencia (2003)

 

Equip tècnic
Guió i Direc: Isaki Lacuesta
Producció ejecutiva: Paco Poch, Xavier Atance
Direcció de Fotografía: Gerardo Gormezano
Montatje: Domi Parra
So directe: Xavi Mas
Cançons: Pascal Comelade

 

PACO POCH

Paco Poch, director del Màster en Producció de Llargmetratges per a Cinema i Televisió, que s’iniciarà el proper mes d’octubre.

El Mundo defineix a Paco Poch com un romàntic sense remei. “Quan a Paco Poch alguna cosa li toca la fibra o li arriba, intenta participar
en el projecte com sigui”. La seva passió pel cinema va començar en l’adolescència i des de llavors, viu tots els seus projectes amb la mateixa il·lusió.

Les formes de veure cinema han canviat. El públic del cinema d’autor no ha disminuït dràsticament però segons Poch no hi ha cap fórmula escrita. En relació a l’explosió d’internet, opina que arribarà un moment en què els grans servidors com Google comprin totes les pel·lícules. Al llarg de la seva trajectòria professional, ha produït diversos llargmetratges i documentals televisius, La senyorade Jordi Cadena, Innisfreede José Luís Guerín, Gaudí de Manuel Huerga, Cravan vs Cravan i La llegenda del temps d’Isaki Lacuesta i Caracremada de Lluís Galter, un dels seus últims descobriments. Caracremada es va estrenar a Venècia i va guanyar el primer premi en el festival austríac Crossing Europe.

La seva última pel·lícula Le Père de mes enfants, dirigida per Mian Hansen-Love, va arribar a les pantalles espanyoles el passat mes de maig. Aquesta pel·lícula es basa en la història real d’Humbert Balsan, actor i productor francès amb més de 25 anys d’experiència, fins que va decidir acabar en la seva vida l’any 2005. “Em va interessar molt aquesta dicotomia a la qual ens enfrontem tots en la vida, i també els productors: manem sobre les coses o són les coses que manen en nosaltres? Decidim o és la inèrcia de les coses la que ens arrossega? De vegades, el que pregunta és el que més sap. Almenys, Balsan va decidir”, reflexiona Poch.

Article extret de:El Mundo (Ed. Catalunya) Tendencias.

Pacopoch.cat