DERSU UZALA

Divendres 1 Desembre 2017 – 20:20h

Akira Kurosawa

ANU-Dersu-Uzala
“DERSU UZALA “1975.

Duració: 141min. País: URSS.
1975: Oscar: Millor pel·lícula de parla no anglesa
1975: Gran premi en el festival internacional de Moscou
1976: Premis David vaig donar Donatello: Millor director estranger
“Un explorador de l’exèrcit rus es perd en terres siberianes, on té la fortuna de trobar-se amb un petit i expert caçador nòmada que l’ajudarà a sobreviure i entendre una manera de vida diferent. Basada en les experiències reals de Vladímir Arséniev, va guanyar l’Òscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa. És uns dels treballs més entretinguts i emotius del cineasta; és una pel·lícula humil i preciosa que es grava en la memòria. Una mirada increïblement bella a la relació entre l’home i la naturalesa “

Akira-Kurosawa

Akira Kurosawa  (1910 –  1998) fou un director de cinema japonès, productor de pel·lícules i guionista. És certament el director japonès més conegut i ha influït profundament sobre diverses generacions d’especialistes del món del cinema. La crítica cinematogràfica el considera un dels millors directors de cinema de tots els temps i és considerat com un dels cineastes més importants i influents de la història del cinema.
El 1989, va ser guardonat amb l’Oscar Lifetime Achievement (Oscar honorífic) “pels èxits cinematogràfics que han inspirat, encantat, enriquit i entretingut el públic i influenciat els cineastes d’arreu del món.”

L’INFERT DE L’ODI

Divendres 8 Desembre 2017 – 20:20h

Akira Kurosawa

BARBA-ROJA

Divendres 15 Desembre 2017 – 20:20h

Akira Kurosawa