CHICUELO + EL DUENDE EN CONCERT

– 6 d’abril de 2024  – Gironella 

Concert flamenc

Dissabte 6 d’abril – 19h  – Espai Santa Eulàlia de Gironella

Presentem una proposta d’aquelles que son joietes úniques i irrepetibles. Això és una bomba gran gran. Descobreix el virtuosisme de la guitarra flamenca de Chicuelo aquest dissabte dins d’un espai únic i maridat amb vi i formatge.

L’Ajuntament de Gironella, Konvent, Victòria i el festival Espurnes Barroques s’han fusionat per apropar Chicuelo, un dels grans artistes del panorama del flamenc mundial, a Gironella en el primer concert del Culturiza’t Off.

Chicuelo oferirà un concert de flamenc clàssic amb obres populars i pròpies acompanyat de Joaquín “el duende” (cante i Jacobo Sánchez (percussió) amb la col·laboració de Marta Ramírez García-Mina (violí) i Marina Cabello del Castillo (viola de gamba). Amb una carrera prolífica i reconeguda internacionalment, @juangomez.chicuelo porta més de tres dècades oferint el seu talent al món de la música flamenca. Amb el seu estil únic i passió desbordant, Chicuelo promet una tarda/nit d’emocions intenses i melodies inoblidables.

Aquesta experiència però serà més èpica que mai, ja que l’entrada inclou un copa de vi i una tapa de formatges de @victoriavinsgironella 15€ a través de www.culturitzat.cat

 

EL LLOC

L’Església original era de planta de creu llatina i de dimensions força considerables per als primers vilatans de Gerundella, malgrat això, les transformacions posteriors van desfigurar l’aspecte primitiu. La capçalera amb absis semicircular va ser modificada –tot i que s’hi entreveuen uns arcs formers– i el braç de migjorn del transsepte tallat. La vella Santa Eulàlia que va ser construïda durant la baronia de la Portella hauria patit la majoria de modificacions durant el gòtic, a la Gironella dels Pinós i Mataplans.

Església d’una única nau, coronada per un absis poligonal cobert de creueria nervada i clau que conserva la imatge de Santa Eulàlia i l’escut dels Pinós. Al costat de tramuntana s’hi obre una capella com a transsepte que separa el presbiteri de la nau, molt més alta i ampla que l’absis i que acaba amb volta apuntada i amb petites capelles laterals com a arcosolis. El campanar és una torre rectangular massissa alçada sobre el braç nord del transsepte i, degut a diverses variacions, conté dos nivells de sostre, l’amagada teulada romànica i la gòtica de finestres d’arc de mig punt de diferents mides.

@culturitzatgironella amb la col•laboració entre @espurnesbarroques @konventzero @victoriavinsgironella @ajgironella