Dissabte 14 de juliol  2018 – 22:00h – DANSA CONTEMPORÀNIA -5€

 

 

PERE FAURA

El ballarí Pere Faura i la seva companyia, presenten a Konvent un avançament del projecte ZOMBIOLOGY, que veurà la llum l’octubre del 2019.

El projecte pren l’imaginari zombi i l’univers del terror com a metàfora física i simbòlica de la societat en general i del món de la nit i les festes electròniques en particular. 
 
Cada cap de setmana milers de persones decideixen endur-se per l’afecte excitant i extasiant de les drogues i la música repetitiva, per tal de convertir-se en zombis durant hores. Criatures nocturnes deambulant per llocs foscos com caçadors perduts que han oblidat què venien a caçar, només movent-se, ballant, buscant retrobar-se de nou amb la sensació del seu propi cos, i la del seu cos buscant altres cossos. Una massa de només-cossos amb constant gana d’altres cossos.
 

El projecte experimenta coreogràficament a partir de la fisicalitat dels zombis, i les seves diferents  construccions fictícies al llarg de la història de la representació de l’arquetip del mort vivent, casi sempre emmarcada dins del llenguatge cinematogràfic, i trobar les eines adients per adaptar-la a un vocabulari més propi de la dansa i de la convenció teatral. 

 

Crèdits per aquesta residència:

Presentació del treball en procés “Zombiology” (títol provisional)
Direcció: Pere Faura
Ballarins: Javier Vaquero, Claudia Solwat, Pere Faura
Ajudants de producció: Maurici Serrado, Pablo Pelocodo
Un projecte ideat i co-produït per Plataforma cultural La Diürna i Desilence Studio, amb la col.laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Pere Faura és un artista que compta amb dos elements que el fan diferent: el seu treball coreogràfic que mescla la peça més popular amb la contemporània sense manies i una predilecció per il·lustrar les seves creacions amb una notable vis còmica. Barreja amb èxit quatre de les peces musicals ballades que més l’han marcat com a artista i les desgrana de manera divulgativa, però sempre amb la ironia a punt. Una desconstrucció divertida i lúcida.

El seu treball es caracteritza per l’apropiació d’elements de la cultura pop, en una coreografia multi-disciplinar entre tots els elements que conformen l’engranatge teatra

A part del seu treball com a creador, des del seu retorn a Barcelona, també ha participat en processos de programació i disseny de contextos d’exhibició artística a través de la plataforma CRIM (Creadors Independent en moviment), dins del col·lectiu ARTAS (ARTistes ASsociats a La Poderosa) i com a membre fundador de G.R.U.A. (Grup de Recerca d’Universos Artístics) on encara hi desenvolupa projectes com “Caravana de Tràilers” en col·laboració amb Claudia Solwat i Anna Rubriola.

Perefaura.com