RUÏNES – Edició 2021 –

MURALISTES –

Ruïnes és un projecte de relat col·lectiu, que parla de les vivències entorn de Konvent.
A través de tot tipus de documentació i creacions artístiques estem construïnt un discurs que ens parla del què significa viure en una comunitat que reconstrueix les ruïnes de la colònia industrial de Cal Rosal.

En aquesta edició hem preparat unes intervencions murals a l’exterior de la fàbrica i konvent amb els artistes convidats: Alba Fabre, Berni Puig, César Goce, Elsa Guerra, Jofre Oliveras, Pedro Kouba, Marina Solà, Mateu Targa.

 

PEDRO KOUBA + CÉSAR GOCE

Pedro Kouba i César Gaudi, son dos artistes valencians nascuts a principi dels 90.

Tots dos es van iniciar en el món del graffiti, fet que els va despertar el propi interès per les arts plàstiques i els va portar a formar-se a la facultat de Belles Arts de València UPV. El seu treball abasta tant pintura mural com de cavallet. Servint-se d’escenes quotidianes intenten aprofundir en conceptes com poden ser la nostàlgia per la natura i el traspàs del mur com a element limítrof. Tracten així de crear un debat entre l’obra i l’espectador on es qüestiona allò que creuen conèixer, i es desdibuixa la línia entre l’artificial i el natural, el privat i el públic.

Instagram.com/cesar.goce  //  Instagram.com/pedrokouba

 

ALBA FABRE

Alba Fabre Sacristán va néixer a Barcelona al 1994. Els seus inicis en l’art van començar en el 2014 quan va deixar la carrera d’Educació Social per introduir-se al món de l’art, va ser quan es va matricular en la Barcelona Academy of Art, on va realitzar el programa de dibuix i pintura tradicional de tres anys de duració. Al acabar els estudis va incorporar-se a desenvolupar la seva obra personal en un estudi conjuntament amb altres artistes. Ràpidament va començar a aplicar la seva pintura sobre mur, i així doncs, va incorporar-se també al muralisme. Després d’un any d’acabar els estudis va ser contractada per la Barcelona Academy of Art, on actualment també es troba exercint de professora de dibuix i pintura.
La seva obra es centra en l’anàlisi, reproduït en una pintura normalment figurativa amb un estil proper a l’impressionisme. La seva obra és dotada dels coneixements de la tècnica clàssica de la pintura però també es poden apreciar influències del camp de la fotografia, com ara el treball amb elements de fotografia tradicional com ara la cianotípia o la goma bicromatada. En el muralisme es troben també totes aquestes influències i es pot apreciar com la seva pintura és més propera a la pintura de llenç.

MARINA SOLÀ

Marina Solà, nascuda el 2002 a Bescanó (Girona), i que actualment està cursant el 2n curs de “Revestiments Murals” a l’ Escola d’ Art d’ Olot.

El seu interès pel muralisme l’ ha portat per primera vegada a Konvent on continuarà investigant pintures que reflexionin sobre les plantes, els colors i les seves formes.

Instagram.com/_marinasola/

MATEU TARGA

Mateu Targa és un artista visual nascut a Girona. Va estudiar Art i Disseny a Barcelona i a Guadalajara (Mèxic). Des dels seus inicis ha utilitzat la pintura a l’oli com a mitjà.

En la seva època com a estudiant fa les seves primeres instal·lacions a l’espai públic al costat d’altres artistes. D’aquí sorgeix més endavant el col·lectiu artístic Cúmul. No obstant això, descobreix la passió per la pintura mural al seu pas per diferents països de sud-est asiàtic, entenent l’art com una eina que li permet conèixer la gent i l’entorn que habita.

Mateu Targa utilitza els elements de la pintura clàssica per portar-los al mural de gran format. En aquest procés hi ha una clara intenció d’explicar les sensacions experimentades en la seva vida a través d’imatges suggerents per la seva contextualització.

Actualment viu i forma part del projecte Konvent de Cal Rosal.

Instagram.com/mateutarga

 

BERNI PUIG

Berni Puig (Castellbell i el Vilar, 1990) és artista visual. En les seves obres, utilitza les geometries i els colors primaris per a crear composicions que busquen el límit entre la figuració i l’abstracció amb l’objectiu que sigui l’espectador qui acabi l’obra a partir de la imaginació, el joc o la interacció amb la peça artística.  L’artista forma part de l’equip de Centre Cultural i Artístic Konvent de Cal Rosal (Barcelona) un espai creatiu que dóna vida a el patrimoni industrial en desús i acull artistes i projectes nacionals i internacionals.

Berni Puig inicia la seva trajectòria artística pintant murals de gran format en espais fabrils abandonats fora de les grans ciutats. Actualment combina la pintura amb altres tècniques plàstiques com l’escultura i la instal·lació. S’interessa especialment en la relació de l’obra artística amb l’espai i el territori on es duu a terme. Ha realitzat diverses intervencions en espais abandonats amb l’objectiu d’explorar ruïnes i espais ocults del seu territori. Aquestes expedicions fora del seu taller, busquen construir i dialogar amb l’espai, l’arquitectura i els objectes trobats mitjançant el joc – construir o modificar l’escena – i l’apropiació – extreure qualsevol cosa de l’escena com a record.

Bernipuig.com   Instagram.com/berni__puig