– Identitat Fragmentada –

JOAN PRIEGO – ODA SALES – JAVIER OLAIZOLA
Del 31 Març a l’1 de Maig 2016

 

joan prd

JOAN PRIEGO (Barcelona 1969)


Des de Nietzsche i Freud el Subjecte ja no és una entitat estable com ho era per Kant o Hegel,  sinó un ens format per una multiplicitat de màscares. Així la nostra subjectivitat contemporània sens presenta fragmentada.

Aquesta reflexió sobre la identitat esdevé clau en l’obra d’en Priego. Les seves escultures tallades a partir de fragments de fusta reciclada, són com una mena de metàfora que ens ensenya com construïm la nostra identitat individual, alhora fragmentada i múltiple.

Així com el concepte contemporani de Subjecte s’ha creat a partir de les runes del projecte de la Modernitat, Priego també fa servir per tallar les seves escultures fusta reciclada provinent de les runes de les demolicions d’antics edificis.

Allò que abans era una biga, que orgullosa suportava el pes d’un edifici, esdevé en la seva obra un fragment de fusta que ajuda en la construcció d’una identitat fragmentada.

El projecte que Joan Priego fa especialment per Konvent, vol que les seves escultures i instal·lacions i mitjançant la ironia, ens ajudin a plantejar-nos certs aspectes fonamentals per a la construcció del nostre Jo contemporani: les nostres relacions amb els altres, les nostres relacions amb la demanda de canvi constant que ens exigeix l’actual mercat laboral, o el nostre Jo cultural.

Blog   //  Web

 

oda s

ODA SALES (Berga 1991)


Konvent proposa a l’artista berguedana un treball de Working Progress. Oda Sales iniciarà l’exposició amb un zero total. Res de res a les parets, per acabar a finals d’abril amb tot una instal·lació d’aquarel·les realitzades a partir del treball escultòric de Joan Priego.

Per tant, es tracta de crear una obra in situ i en exclusiva.

Oda Sales dibuixa des de la infància per expressar-se, a part de plasmar l’essència de tot el que l’envolta. Autodidacta tot i que va estudiar il·lustració a Manresa. Treballa especialment les tintes, aquarel·les i carbonet.

 

 

 

cimg1878

JAVIER OLAIZOLA (Renteria 1961)


KROMLECH és el projecte que l’artista realitzarà al Konvent del 17 al 31 d’abril. Aquest consisteix en la construcció d’una estructura escultòrica, que parteix de la filosofia d’avui per tu, demà per mi.

Una part del projecte que Olaizola desenvoluparà a Konvent, serà de grup. D’aquesta manera ens podrem apropar a la coneixença de tècniques i desenvolupaments constructius.

Així mateix, Javier Olaizola és txalaparter des de mitjans dels 80. Cercador de sons. Un dels altres treballs que desenvoluparà serà la construcció i investigació d’aquest instrument a partir de materials procedents de l’entorn fabril.

Els projectes de Javier Olaizola es mouen entre el Land Art i l’essència de defensa d’un territori. Olaizola prové de dos mons divergents com són l’escultura i el so. Per aquest motiu i durant tot el cap de setmana,  es demana la col·laboració de persones per ajudar-lo a construir el Kromlech behibidetakoemaztezuria Refugi-Babezleku. Un projecte grupal, on  els voluntaris trobaran per comunicar-se i realitzar la construcció d’una escultura i descobrir la màgia que envolta la Txalaparta.

La Txalaparta és un instrument autòcton del país Basc, tocat simultàniament per dues persones, cada una d’elles amb dues makiles (pals), amb els que es pica verticalment. Fusta, pedra i ferro són els materials més utilitzats. Aquest instrument està relacionat amb l’elaboració de la sidra, Sagardo Deia (la crida de la sidra). Exterioritzar, compartir i aprendre de l’altre.

Divendres 20:00 h presentació del documental sobre la construcció del Kromlech de les mines d’Aturri (Oyarzun), sobre la base de la col·laboració i suport mutu, la solidaritat, avui per tu, demà per mi.

HORARIS OLAIZOLA

Divendres 22 Abril a les 20:ooh Txalaparta i documental

Dissabte 23 Abril – Durant tot el dia – Construcció i col·laboració del Kromlech

VÍDEO: Jordi Plana Pey