CURS/TAST CERVESES ARTESANES 12/03/2019

Dimarts – 19:00h

VICTÒRIA Gironella

 

 

Les cerveses artesanes cada vegada més arriben prop de casa nostra. Per aquest motiu us hem preparat un capvespre de formació cervesera.

Un bon mestre: Anton Sabariego, cerveser professional i responsable de crear l’Estupenda, el Brètol i Senglaris.

 

Un tast de 6 cerveses a través del qual farem un recorregut per varis estils de cervesa, la seva història, la seva elaboració i com tastar-les.

En els darrers anys han aparegut una gran quantitat de noves marques de cerveses artesanes elaborades. Amb el pas dels anys no totes ha sobreviscut, però cada cop hi ha més emprenedors que inicien l’aventura de crear la seva pròpia cervesa i distribuir-la.

 

Cal remarcar l’esforç de tots els cervesers que inicien aquest trajecte, ja que la majoria son micro empreses d’un o dos treballadors, i podeu imaginar la feina que comporta portar un projecte d’aquest abast. No totes les cerveseres tenen el seu propi obrador a causa de la inversió que això suposa. Des de la idea de crear una varietat de cervesa fins que la cervesa arriba al got s’ha de fer un camí molt llarg i difícil, ja que aquests emprenedors han de disposar de molts coneixements, no només del món de la cervesa, sinó també d’empresa, màrqueting, distribució…

 

L’Estupenda és una cervesa artesana i ecologica, elaborada amb cura, passió i respecte pel producte.

Al 2011, junt amb d’altres tres amics, vam rehabilitar un antic molí a la serra de Collserola per produir cervesa de qualitat a partir d’un procés completament artesanal. D’allà va néixer Senglaris, la cervesa de Collserola, i les seves Pale Ale, Blat i Morena de la Serra, tres cerveses de les que ens sentim molt orgullosos i que a hores d’ara, fins i tot potser que us sonin a més d’un.

Un any més tard, vam decidir portar el projecte una mica més lluny i vam començar a muntar un obrador propi on poder fer cervesa sense les limitacions que ens havíem trobat fins llavors.

D’aquesta manera, al respecte per l’entorn i pel procés artesanal, se li van afegir les ganes de treballar amb productes ecològics de primera qualitat i la voluntat d’ampliar encara més les moltes possibilitats que ens donava la cervesa artesanal, ja fos creant o recuperant receptes curioses o poc treballades a casa nostra, o obrint noves vies en la seva distribució.

 

Inscripcions: Konventcuina@gmail.com

Preu: 15 €