BLOOD QUARTET (EUA/BCN)

16 Abril 2016 – 23:00 h. (4 €)

Blood Quartet és la banda més recent del novaiorquès Mark Cunningham (Mars, Lydia Lunch, Pascal Comelade…) juntament amb els membres de Murnau B (Bcn). Un projecte que obre camins des del No Wave  fins al Free Jazz, Minimalisme, Rock Pantanós, el Blues més retorçat o els teixits ambient des d’on la improvització i la mutació d’estructures es reuneixen en un resultat de clars-foscos psicotròpics.

Mark Cunningham 

Pioner de la no wave durant els 70 -amb la seva formació Mars-, ha continuat experimentant amb la electrònica i la trompeta des dels anys 80 fins ara, i recentment ha rescatat el se antic baix elèctric i la seva guitarra. La repercussió original de Mars va ser bastant reduïda, (quatre cançons en el recopilatori seminal No New York de 1978, un single i un EP), però ara també inclou uns quants àlbums de directes publicats als Estats Units (Feeding Tube LPs), de la mateixa manera que una compilació de totes les gravacions d’estudi (Important Records LP, No More CD).

Des de que Mars es va separar, en Cunningham ha participat en incomptables col·laboracions amb companys avantguardistes com Lydia Lunch, Arto Lindsay, Pascal Comelade, i els seus propis projectes com Don King a Nova York i Bèstia Ferida, RAEO o Convolution a Barcelona, on resideix des de 1991. Els seus discs i col·laboracions sumen més de 30 publicacions, incloent el seu àlbum en solitari Blood River Dust, publicat al 1.997.

Bandcamp // Facebook  //  Youtube

Foto: Frederic Navarro